https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Sunday, September 18, 2011

Η Χαμάς επιθυμεί αναγνώριση «ολόκληρης της Παλαιστίνης»




Δεν αρκείται σε ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα από τη Γάζα ότι επιθυμεί ο ΟΗΕ να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος σε «ολόκληρη την Παλαιστίνη», συμπεριλαμβανομένων των εδαφών του Ισραήλ.

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στη διάρκεια συνάντησης παλαιστίνιων βουλευτών στη Γάζα ότι η πρόθεση του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς να ζητήσει στις 23 Σεπτεμβρίου από τον ΟΗΕ να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 δεν είναι αρκετή.

Η Χαμάς θεωρεί ότι η ιστορική Παλαιστίνη αποτελεί το σύνολο των εδαφών της Παλαιστίνης, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί από το 1920 έως το 1948 όταν βρισκόταν υπό βρετανική εντολή και πριν τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Το στέλεχος της Χαμάς ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να πιέσει ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διεθνών αποφάσεων, κυρίως αυτών που υποστηρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων για αυτοδιάθεση.

Η Χαμάς εκτίμησε άλλωστε ότι «το αίτημα του Αμπάς εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και μπορεί να αποτελέσει παραβίαση των διεθνών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα της επιστροφής, το δικαίωμά μας στην αντίσταση και την αυτοδιάθεση».

Εξάλλου και ο Ισμαήλ Χανίγιε, αρχηγός της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, υπογράμμισε ότι «το αίτημα για πλήρη ένταξη ενός παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967 είναι μία πολιτική περιπέτεια που δεν ανταποκρίνεται στη θέληση των Αράβων και των Παλαιστινίων».