https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, March 18, 2011

Έγινε πραγματικότητα η τεχνητή παραγωγή σπερματοζωαρίων.



Σε λίγα χρόνια, οι άντρες θα είναι απαραίτητοι μόνο για να σκοτώνουν τις αράχνες, να κυνηγάνε τα ποντίκια και να ανοίγουν βαζάκια τουρσί.

Αυτό μας αποκαλύπτει μια είδηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Βλαστοκύτταρα και ανάπτυξη", το οποίο αποκάλυψε ότι ο βιολόγος Karim Nayernia από το πανεπιστήμιο του Newcastle, έφτιαξε ένα κοκτέιλ χημικών και βιταμινών που μετατρέπει τα βλαστοκύτταρα σε σπέρμα. Όταν παρατηρούνται στο μικροσκόπιο, έχουν την γνωστή μορφολογία του σπερματοζωαρίου και κινούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο καθηγητής Nayernia είναι πεπεισμένος ότι είναι ικανά να γονιμοποιήσουν ωάρια και να γεννηθούν μωρά.
Προς το παρόν δεν έχει πραγματοποιηθεί γονιμοποίηση καθώς υπάρχουν έντονα ηθικά διλήμματα για το αν πρέπει η έρευνα να προχωρήσει και πληθώρα ιατρικών εμποδίων που πρέπει να ξεπεραστούν αλλά αν η μελέτη συνεχιστεί, μπορεί να προσφέρει μια λύση στην αντρική στειρότητα μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας.
Πηγή