https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, August 30, 2011

ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ


Μηχανή street από το μέλλον
ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 
Μια φουτουριστική μηχανή εμπνευσμένη από το μυϊκό σύστημα μικροσκοπικών οργανισμών οραματίστηκε ο σχεδιαστής Μιν Σεόνγκ Κιμ, για χάρη του νοτιοκορεατικού κολοσσού Hyundai.

Σύμφωνα με την πρωτοποριακή ιδέα του ασιάτη δημιουργού, ο κορμός της μηχανής του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένος από έξυπνα υλικά τα οποία συστέλλονται και διαστέλλονται όπως ακριβώς και οι μύες, επιτρέποντας την εύκολη οδήγηση. Ετσι, όταν για παράδειγμα η μηχανή στρίβει, το σώμα της «χαλαρώνει» προκειμένου να πάρει άνετα τη στροφή, ενώ όταν επιταχύνει το σώμα της γίνεται πιο άκαμπτο και συμπαγές για την επίτευξη μεγαλύτερης αεροδυναμικής και υψηλότερων ταχυτήτων.
Το κλειστό επάνω μέρος της μηχανής αγκαλιάζει και φυλακίζει το σώμα του οδηγού χαρίζοντάς της ξεχωριστή εμφάνιση, ενώ στην μπροστινή ζελατίνα με τη βοήθεια φωτεινής σήμανσης εμφανίζονται στοιχεία όπως η ταχύτητα και τα επίπεδα της βενζίνης.
«Εγκεφαλικά» μικροτσίπ εν όψει
Μικροτσίπ που θα μπορούν να αφομοιώνουν στοιχεία και δεδομένα όπως ακριβώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανακοίνωσε ότι δημιούργησε ο αμερικανικός κολοσσός IBM. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι ανέπτυξε δύο πρότυπα μικροτσίπ τα οποία επεξεργάζονται δεδομένα με τον τρόπο που παραπέμπει περισσότερο στη δυνατότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να αφομοιώνει διάφορες πληροφορίες παρά σε εκείνον με τον οποίο λειτουργούν οι υπερυπολογιστές.
Για την ώρα οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα νέα τσιπ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για λιγότερο εκλεπτυσμένες διεργασίες, όπως ο αποτελεσματικός χειρισμός προσομοιωτών (π.χ. ενός οχήματος που κινείται σε λαβύρινθο) κτλ. Οπως εκτιμούν, θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία προτού ενσωματωθούν σε προϊόντα έτοιμα για την αγορά.
Αυτό που έχει σημασία ωστόσο, κατά τον δρα Τζούλιο Τονόνι, καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν που συνεργάστηκε με την ομάδα της IBM, δεν είναι το τι μπορούν να κάνουν τα πρωτοποριακά μικροτσίπ αλλά το πώς μπορούν να εκτελέσουν κάποιες εντολές: έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται σε διάφορους τύπους πληροφοριών για τις οποίες δεν φέρουν συγκεκριμένο προγραμματισμό.
«Υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά, το σημαντικό όμως είναι ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα» αναφέρει ο ίδιος. «Και δεν πρόκειται για ένα αλλά για πολλά βήματα μπροστά».
«Εξυπνο» βιονικό πόδι

Ενα νέο προσθετικό μέλος, το οποίο ανέπτυξαν οι ειδικοί του Κέντρου Εξυπνης Μηχατρονικής του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ στις ΗΠΑ, επιτρέπει στον κάτοχό του να έχει καλύτερη αίσθηση του «ποδιού» του.
Το βιονικό πόδι συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής και μηχανικής με υπερευαίσθητους αισθητήρες και το αποτέλεσμα είναι ένα προσθετικό μέλος με ομοιόμορφη κίνηση. Οι αισθητήρες αναλαμβάνουν την καταγραφή της κίνησης του σώματος και στη συνέχεια οι μικροεπεξεργαστές χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για να προβλέψουν τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει ο χρήστης και προσπαθούν να προχωρήσουν σε εντολές που θα βοηθήσουν στην εκτέλεση των συγκεκριμένων κινήσεων.
«Οταν βρίσκεται σε λειτουργία, το βιονικό πόδι είναι τελείως διαφορετικό σε αίσθηση από το τωρινό μου μέλος» περιγράφει εντυπωσιασμένος ένας 23χρονος νεαρός που δοκιμάζει την επινόηση των αμερικανών ειδικών. «Ενα παθητικό πόδι είναι πάντα ένα βήμα πίσω από μένα. Το πόδι του Βάντερμπιλτ όμως είναι πίσω μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου» προσθέτει, τονίζοντας τη σχεδόν φυσική αίσθηση που του αφήνει.
«Με το τελευταίο μοντέλο μας δείξαμε ότι υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία για να αναπτύξουμε προσθετικά κάτω άκρα με “έξυπνα” γόνατα και αστραγάλους» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Μάικλ Γκόλντφαρμπ. «Η συσκευή μας αποδεικνύει εμπράκτως την πρόοδο που σημειώνουμε ως προς το πάντρεμα ανθρώπου και μηχανής».

PSP με 99 δολάρια!
Μια οικονομική φορητή κονσόλα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η οποία δεν θα ξεπερνά τα 99 δολάρια (δηλαδή περίπου 69 ευρώ), ετοιμάζει η Sony για τα μάτια των Ευρωπαίων και μόνο! Πρόκειται για το PSP Ε-1000, το οποίο, πέρα από την κομψή ματ μαύρη επιφάνειά του, θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε μέγεθος και βαρύτερο από το PSP-3000.
Σύμφωνα με την εταιρεία, δέχεται όλα τα παιχνίδια PSP, ωστόσο δεν διαθέτει λειτουργίες Wi-Fi, γεγονός που σημαίνει «όχι» στο σερφάρισμα στο Internet, «όχι» στο διαδικτυακό παιχνίδι με άλλους και «όχι» στο απευθείας κατέβασμα τίτλων στη συσκευή.
Παρ' όλα αυτά, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι Τύπου, τo E-1000 δεν υστερεί στην ενημέρωση υλικού καθώς μπορεί να συνδεθεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω θύρας USB και να δεχθεί το απαραίτητο «λίφτινγκ» από το PlayStation Store μέσω του Media Go. Ακόμη, όπως κυκλοφορεί, στο κλίμα της εποχής της κρίσης η Sony αναμένεται να παρουσιάσει και μια σειρά βασικών τίτλων, η τιμή των οποίων δεν θα ξεπερνά τα 10 ευρώ.
Το αν η κίνηση ματ της αφαίρεσης της δυνατότητας σύνδεσης μέσω ασύρματου δικτύου Wi-Fi και της ραγδαίας μείωσης της τιμής καταφέρει τελικώς να εκτοξεύσει τους δείκτες των πωλήσεων της ιαπωνικής αυτοκρατορίας στα ύψη, μένει να το δούμε...