https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, August 30, 2011

Παγκόσμιο Στίβου: Η Κυριακοπούλου 8η στο άλμα επί κοντώ



Στον τελικό με επίδοση 4.65 μ. πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της
Παγκόσμιο Στίβου: Η Κυριακοπούλου 8η στο άλμα επί κοντώ 
Την όγδοη θέση κατέκτησε η Νικόλ Κυριακοπούλου στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Νταεγού στη Νότια Κορέα, με επίδοση 4.65μ.

Παρά την ίωση που την ταλαιπωρεί, η ελληνίδα πρωταθλήτρια αποφάσισε ότι θα αγωνιστεί λίγες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού και και μάλιστα έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να πάρει θέση στην οκτάδα, που είναι και η πιο σημαντική διάκριση της καριέρας της.

Σίγουρα αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί μπορούσε και υψηλότερα. Ούτως η άλλως όμως άφησε πίσω της μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, όπως την πολωνή παγκόσμια πρωταθλήτρια του Βερολίνου Αννα Ρογκόφσκα και την συμπατριώτισσά της Μόνικα Πίρεκ με 4.55μ, αλλα και τις Γερμανίδες Σίλκε Σπίγκελμπουργκ και Κριστίνα Γκάντσιεφ με 4.65μ και 4.55μ αντίστοιχα.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ με 4.85μ, που είναι και νέο ρεκόρ Αμερικής, το ασημένιο η Γερμανίδα Μαρτίνα Στρουντζ με 4.80μ και νέο εθνικό ρεκόρ και το χάλκινο η Ρωσίδα Σβετλάνα Φεοφάνοβα, που είχε μία ακόμη επιτυχία στη μέχρι τώρα σπουδαία καριέρα της με 4.75μ. Στα 4.65μ και στην 6η θέση έμεινε η Γελένα Ισινμπάεβα, η παγκόσμια ρεκορντγούμαν του αθλήματος.