https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, May 20, 2011

Ιαπωνία: Ζημιές- ρεκόρ για την Tepco, παραιτήθηκε ο πρόεδρός της



Ο Μασάκα Σιμίτσου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα
Ιαπωνία: Ζημιές- ρεκόρ για την Tepco, παραιτήθηκε ο πρόεδρός της
Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Tepco (Tokyo Electric Power Company) Μασατάκα Σιμίτσου λίγο πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις
Ζημιές- ρεκόρ ανακοίνωσε η εταιρεία Tepco που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα, οδηγώντας σε παραίτηση τον πρόεδρό της. Ο Μασατάκα Σιμίτσου δήλωσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την πυρηνική καταστροφή.

«Θέλω να αναλάβω την διοικητική ευθύνη και να φέρω ένα συμβολικό τέλος» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, η οποία σημείωσε ζημιές ύψους σχεδόν 15 δισ. δολαρίων, ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση» δήλωσε.

Η Tepco ανακοίνωσε ότι ο Μασατάκα Σιμίτσου θα αντικατασταθεί από τον Τοσίο Νισιζάουα.

Η σχετική απόφαση πρόκειται να επικυρωθεί κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι ζημιές της για το οικονομικό έτος που τελείωσε τον Μάρτιο του 2011 έφτασαν τα 15 δισ. δολάρια. Πέρυσι η Tepco είχε σημειώσει κέρδη περίπου 1,6 δισ. δολαρίων. 

Ο όμιλος, ο οποίος θα λάβει κρατική υποστήριξη για να αποζημιώσει τα θύματα της πυρηνικής καταστροφής, δεν είναι σε θέση να προβεί σε οικονομικές προβλέψεις για τους ερχόμενους μήνες, καθώς η κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό είναι αδύνατο να σταθεροποιηθεί πριν από τουλάχιστον ένα εξάμηνο.