https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, February 16, 2011

Κόκκινη κάρτα στην ΕΠΣ Κέρκυρας!



Σε ανακοίνωση της ΕΠΣ Κέρκυρας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου (κ.κ. Προβατάς και Ποζίδης), γίνεται λόγος για «…προσπάθεια υπονόμευσης του έργου του Δ.Σ.» από κάποιους δημοσιογράφους, που όμως δεν κατονομάζονται.
Στο συγκεκριμένο κείμενο, προς μεγάλη μας έκπληξη βλέπουμε να γίνονται προς τους δημοσιογράφους υποδείξεις και μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας! Κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιτάσσει ο θεσμικός ρόλος της Διοίκησης της Ένωσης.

Αλλά στην ανακοίνωση εμπεριέχονται και ορισμένες φράσεις και καταγγελίες που είναι εξαιρετικά σκληρές για τους αθλητικογράφους. Διότι, μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για «εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων», για «εντεταλμένη δημοσιογραφία» και για «συμφέροντα», ενώ αναφέρεται ότι κάποιοι δημοσιογράφοι «ανέλαβαν εργολαβικά την παραπληροφόρηση και την αήθη επίθεση σε βάρος θεσμών και προσώπων χωρίς περιεχόμενο και αρχές, πουλώντας εκδούλευση και κάνοντας πολιτική για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο».



Κόκκινη κάρτα στην ΕΠΣ Κέρκυρας!Οι παραπάνω εκφράσεις είναι πολύ «βαριές», διότι συμπεραίνεται ότι οι αθλητικογράφοι όχι μόνο εξυπηρετούν συμφέροντα άλλων, αλλά αφήνονται και σαφή υπονοούμενα ότι χρηματίζονται για να ασκήσουν κριτική και να κάνουν επίθεση στην ΕΠΣ και το Δ.Σ. της!  Αυτές οι καταγγελίες και κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, αλλά ονόματα δεν αναφέρονται, με συνέπεια η…μπάλα να τους παίρνει όλους σωρηδόν!

Θα πρέπει, λοιπόν, οι κύριοι της Ένωσης που συνέταξαν την ανακοίνωση να διευκρινίσουν ποιους υπονοούν, για να τους μάθουμε. Διαφορετικά, οι εκφράσεις περί «λασπολογιών» και «συκοφαντιών», επιστρέφουν στους ίδιους τους συντάκτες και υπογράφοντες το κείμενο…