Εν αναμονή της παραλαβής του εμβολίου κατά της νέας γρίπης, οι Σέρβοι είπαν να βρουν άλλους τρόπους προστασίας από τον ιό. Καταφεύγουν στην παραδοσιακή διατροφή.
Το τουρσί από λάχανο ή πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι αποτελούν καθημερινά διατροφικά στοιχεία και ήδη από τα σερβικά ΜΜΕ αποδόθηκε στα τρόφιμα αυτά ο χαρακτηρισμός «σερβικό εμβόλιο».
Στις λαϊκές αγορές επικρατεί το αδιαχώρητο και, όπως αναφέρει ο σερβικός Τύπος, στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών πρώτο βρίσκεται το σκόρδο και ακολουθούν το λάχανο-τουρσί και το κρεμμύδι.
Επίσης, έχει αυξηθεί η κατανάλωση των προϊόντων αυτών στα εστιατόρια. Μάλιστα, υπάρχει μενού που προσφέρει μεζέ που ονομάζεται «Αντί – Η1Ν1».
Η ιδιοκτήτρια αυτού του εστιατορίου λέει ότι ο συγκεκριμένος μεζές αποτελείται από τουρσί-λάχανο πασπαλισμένο με καυτερό κόκκινο πιπέρι, τυροσαλάτα με πολύ σκόρδο και ελαιόλαδο, μπέικον τηγανισμένο και ένα ποτηράκι ρακί κατά προτίμηση από κυδώνια, αχλάδια ή σταφύλια.