https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, October 13, 2011

Για να δώσουν την 6η δόση θέλουν κατάργηση των συμβάσεων!


Την αναστολή των κλαδικών συμβάσεων έως το τέλος του Μεσοπρόθεσμου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη


.
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της συλλογικής σύμβασης, αλλά ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης αποτελεί η υπερψήφιση του άρθρου 37, που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων.
Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η αναστολή των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται χρονικά για όσο καιρό ισχύει το πρόγραμμα στήριξης δηλαδή τουλάχιστον έως το 2014, αντί για τα δύο έτη που αρχικά προβλεπόταν από το νομοσχέδιο.
Ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε επίσης την τροπολογία με την οποία κόβει 35% τους μισθούς όλων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ . Όπως ανακοίνωσε στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, η οποία συζητά το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο, η τροπολογία προβλέπει μείωση των μισθών στο επίπεδο του 65% του 2009. Δηλαδή οι εργαζόμενοι θα χάσουν το 35% των χρημάτων που έπαιρναν πριν αρχίσουν οι περικοπές του μνημονίου.