https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, September 17, 2011

Τοξικό νέφος στη Ρωσία

Η τοπική αυτοδιοίκηση  προσπαθεί να κρατήσει  το δύσοσμο τοξικό νέφος  κάτω από σιωπή


Όταν ένα παχύ στρώμα του μυστηριώδες, πορτοκαλί καπνού  στην πόλη Chelyabinsk την περασμένη εβδομάδα, τρομοκρατημένοι κάτοικοι τρέχανε  για να  κρυφτούνε από τον ακάλυπτο χώρο  . Μαθητές χάσει ακόμα και την πρώτη ημέρα από το σχολείο τους  . Οι τοπικές αρχές, ωστόσο, έκανε οτι δεν είναι τίποτα  και προσπάθησαν  να υποβαθμίσουν  την καταστροφή.


Ο καπνός προήλθε από ένα  τρένο φορτίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Chelyabinsk. Αξιωματούχοι είπαν ότι προκλήθηκε από διαρροή σε 20 φιαλών του ενός λίτρου ( βρωμίου,) μια ιδιαίτερα τοξική χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως σε υποκαπνιστικά εντομοκτόνο, και επιβραδυντικά φλόγας. Αυτό οδήγησε σε περίπου 50 άτομα που νοσηλεύονται για δηλητηρίαση και χημικά εγκαύματα, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής, ωστόσο, φαίνεται να είναι πολύ χειρότερη. Τα δεδομένα από μια ομοσπονδιακή έρευνα, που διέρρευσαν στον Τύπο από τους γιατρούς, την Τετάρτη, δείχνει ότι στην πραγματικότητα, 6.000 (βρώμιου) φιαλες  ήταν και όχι 20, και ότι αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι υπέφεραν από σοβαρά προβλήματα υγείας.



 
Τοξικό καπνό να εξαπλωθεί πάνω από τα σπίτια στο Chelyabinsk την 1η Σεπτεμβρίου. 

Αυτή η περιοχή της Ρωσίας συχνά περιγράφεται ως η πιο μολυσμένη περιοχή της χώρας . Πρόκειται για ένα κέντρο μεταλλουργικών βιομηχανικής δραστηριότητας, καθώς και το σπίτι στο Mayak, μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές  εγκαταστάσεις της χώρας, που είχε ξανασυμβεί ένα σοβαρό ατύχημα το 1957 . Θα γίνει το  Top 10 στη  λίστα από τις πιο μολυσμένες πόλεις της Ρωσίας.

( περιοχή Chelyabinsk. ")
 
Αυτό το βίντεο δείχνει τον καπνό που διαρρέουν από το κάτω μέρος ενός τρένου φορτίου.