https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 06, 2011

Εξαλλες καμαριέρες αποδοκίμασαν τον Στρος Καν

 
Κατέφθασε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του - στο δικαστήριο και πάλι στις 18-7
Εξαλλες καμαριέρες αποδοκίμασαν τον Στρος Καν
Δεκάδες καμαριέρες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο οποίο εμφανίστηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, αποδοκιμάζοντας τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στη 32χρονη συνάδελφό τους που τον κατηγορεί για απόπειρα βιασμού
Στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο Ντομινίκ Στρος Καν από εξαγριωμένες καμαριέρες οι οποίες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο, όπου ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε αθώος στις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού.
Δεκάδες μέλη της Ένωσης Καμαριέρων της Νέας Υόρκης φώναζαν συνθήματα και έκαναν απαξιωτικές χειρονομίες κατά του Στρος Καν, ο οποίος κατέφθασε στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και πασίγνωστη δημοσιογράφο, Αν Σενκλέρ.
«Ντροπή σου!» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε μεταξύ των συγκεντρωμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι οποίοι εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στη συνάδελφό τους, που κατηγορεί τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει σε σουίτα του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν.
Ενώπιον του δικαστή ο Στρος Καν μίλησε μόνο μία φορά για να δηλώσει αθώος στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ εκλήθη να εμφανιστεί και πάλι στο δικαστήριο στις 18 Ιουλίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της καμαριέρας, η 32χρονη γυναίκα θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως στη δίκη προκειμένου να καταθέσει ενάντια στον κατηγορούμενο και να «πει στον κόσμο» όσα της συνέβησαν.
Μιλώντας μετά την ακροαματική διαδικασία, ο Κένεθ Τόμσον, ένας από τους δικηγόρους της καταγγέλουσας, μετανάστριας από τη Γουινέα και ανύπαντρης μητέρας, δήλωσε ότι η πελάτις του είναι αποφασισμένη να αποδοθεί η Δικαιοσύνη.
«Ούτε η δύναμη, ούτε τα χρήματα, ούτε και η επιρροή του Ντομινίκ Στρος Καν σε όλο τον κόσμο δεν πρόκειται να αλλάξουν την αλήθεια και τα όσα της συνέβησαν σε εκείνο το δωμάτιο ξενοδοχείου. Θα έρθει στην αίθουσα του δικαστηρίου, θα καθίσει στο εδώλιο του μάρτυρα και θα πει στον κόσμο τί της συνέβη» είπε ο δικηγόρος.
Φορώντας μπλε κοστούμι, γαλάζιο πουκάμισο και σκούρα γραβάτα, ο Ντομινίκ Στρος Καν έμοιαζε απαθής τη στιγμή που δήλωνε αθώος, ωστόσο η κάμερα τον «έπιασε» να χαμογελάει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Times, η υπερασπιστική ομάδα του Στρος Καν θα υποστηρίξει ότι θα ήταν αδύνατο για έναν άοπλο άνδρα να διεξάγει μία τέτοιου είδους επίθεση για την οποία κατηγορείται ο πελάτης τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επαφή με την καμαριέρα ήταν συναινετική