https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, June 06, 2011

Βρέθηκε η άγκυρα του πειρατή Μαυρογένη!




Οι αρχαιολόγοι της ομάδας πιστεύουν ότι βρήκαν την άγκυρα του θρυλικού πειρατή Μαυρογένη. Το πλοίο του λεγόταν «Η εκδίκηση της βασίλισσας Άννας» (Queen Anne’s Revenge) και πιστεύεται ότι βούλιαξε το 1718.Perierga.gr - Βρέθηκε η άγκυρα του πειρατή ΜαυρογένηΜια τεράστια άγκυρα ανέσυρε από το βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού μια ερευνητική ομάδα, στα ανοιχτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.


Η άγκυρα έχει μήκος 3,3 μέτρα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο αντικείμενο σε μέγεθος, που ανασύρεται από ναυάγιο.
Οι ερευνητές χρειάστηκαν μία εβδομάδα για να καταφέρουν να ανεβάσουν στην επιφάνεια την άγκυρα του Μαυρογένη.
Το όνομα του διαβόητου πειρατή έχει συνδεθεί με πολλούς θρύλους, οι οποίοι διαδόθηκαν μετά το θάνατό του σε μια μάχη, πέντε μήνες μετά το ναυάγιο του πλοίου του. Σύμφωνα με έναν από αυτούς, το του Μαυρογένη και άλλων συντρόφων του περιπλανιέται στις ακτές της Καρολίνας, ενώ συχνά αναφέρονται και περίεργες λάμψεις στη θέση του ναυαγίου του «Queen Anne’s Revenge».
Εντυπωσιακή σύμπτωση, πάντως, αποτελεί το γεγονός ότι η «πειρατική» ανακάλυψη συνέπεσε με την προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου της ταινίας «Οι πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά».