https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, May 23, 2011

Διαφωνία Μπιτσαξή-Μαρινάκη για τις δηλώσεις παραγόντων

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν μπορεί να μην γίνονται δηλώσεις όταν χρειάζονται»

Οι δηλώσεις των παραγόντων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και προκαλούν τη βία, βρέθηκαν στο στόχαστρο της πολιτείας, με τον Πάνο Μπιτσαξή να απαιτεί να σταματήσουν! Τι απάντησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και που διαφώνησε. Η αφαίρεση βαθμών για επεισόδια και το «ιδιώνυμο», τα σημεία τριβής μεταξύ πολιτείας-ποδοσφαίρου, όπως προέκυψαν κατά την ευρεία σύσκεψη της Δευτέρας στη ΓΓΑ.

Να σταματήσουν οι δηλώσεις των παραγόντων που δυναμιτίζουν το κλίμα και προκαλούν τη βία, ζήτησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, στη διάρκεια της σύσκεψης μεταξύ ΓΓΑ-Αστυνομίας-ΕΠΟ-Σούπερ Λίγκας.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε πως «οι εμπρηστικές δηλώσεις των παραγόντων δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της βίας και πρέπει να σταματήσουν άμεσα».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης που κάθισε για λίγο στη σύσκεψη, απάντησε: «Δεν μπορεί να μην γίνονται δηλώσεις όταν χρειάζονται. Εγώ για τον Κάκο δεν έκανα δηλώσεις. Απλώς εξέφρασα την άποψή μου στο Δ.Σ. της ΕΠΟ». Πάντως, θεωρείται βέβαιο πως ενόψει της νέας περιόδου, οι ποινές για συμπεριφορές παραγόντων θα αυστηροποιηθούν.

Η πολιτεία, εξάλλου, επέμεινε στο να επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών στα σοβαρά επεισόδια. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία από την πλευρά της, το δέχεται, αλλά μαζί με τις ΠΑΕ εκφράζουν διαφωνία στο αν θα επιβάλλεται αμέσως ή στην περίπτωση υποτροπής.

Όσον αφορά τα αιτήματα της Σούπερ Λίγκας για σωματικούς ελέγχους από σεκιούριτι και τοποθέτηση-χρήση των καμερών από την αστυνομία, αυτά φαίνεται να γίνονται δεκτά. Ωστόσο, κύκλοι της ΓΓΑ, εκφράζουν την άποψη ότι «δεν είναι ακόμη ώριμες οι συνθήκες για εφαρμογή του ιδιώνυμου στα αδικήματα γηπεδικής βίας». Το θέμα συζητείται, έχει πολλές νομικές πτυχές και το πώς θα διαμορφωθεί στην πράξη θα προκύψει προσεχώς.

πηγή: sportfm