https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 19, 2011

Ξεκινάει να χρεώνει την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών το αθλητικό κέντρο του Αγ. Κοσμά


Αν εφαρμοστεί θα διακοπεί η προετοιμασία των ομάδων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Έκπληκτη» δηλώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την ξαφνική απόφαση της διοίκησης του αθλητικού κέντρου του Αγ. Κοσμά να ξεκινήσει να χρεώνει την ομοσπονδία για τα δωμάτια διαμονής αλλά και για τη χρήση της αίθουσας προπόνησης.

Η ομοσπονδία, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για αδυναμία ικανοποίησης των απαιτήσεων αυτών, μιας και δεν έχει επιχορηγηθεί για κάτι τέτοιο και ο προϋπολογισμός της οριακά επαρκεί για την λειτουργίας της. Επιπλέον χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή «αντιδεοντολογική και αντιπαραγωγική για τον ελληνικό αθλητισμό» και σημειώνει ότι εάν εφαρμοστεί θα έχει ως συνέπεια την διακοπή της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, ένα μόλις χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, καλεί τον Υφυπουργό πολιτισμού αλλά και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού να παρέμβουν για την τήρηση του προϋπολογισμού που είχε συμφωνηθεί εξ’ αρχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία:

«Με έκπληξη δεχθήκαμε επιστολή της διοίκησης του Αγ. Κοσμά με την οποία θα ξεκινήσουν χρεώσεις των δωματίων διαμονής των εθνικών μας ομάδων, καθώς και της αίθουσας προπόνησης.

Σύμφωνα με την διοίκηση του Αγ. Κοσμά, στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου θα κληθούμε να καταβάλλουμε εξαιρετικά υψηλά κονδύλια για τα οποία δεν έχουμε επιχορηγηθεί, δεν έχουμε στοιχειωδώς ενημερωθεί και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό μας, ο οποίος ήδη καλύπτει τις ελάχιστες δυνατότητες λειτουργίας.

Αυτό σημαίνει ότι, ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η διοίκηση του Αγ. Κοσμά αποφασίζει για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και μας ζητά να διακόψουμε την αγωνιστική προετοιμασία των εθνικών μας ομάδων.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη λογική της δημιουργίας ενός αποσπασματικού σχεδιασμού ο οποίος καταργεί το σχεδιασμό του συνόλου των αθλητικών ομοσπονδιών, είναι σαφώς στην αντιδεοντολογική αλλά και αντιπαραγωγική κατεύθυνση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Καλούμε τον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη Γεώργιο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή Παναγιώτη να παρέμβουν άμεσα για την τήρηση του προϋπολογισμού και του αγωνιστικού σχεδιασμού, για τον οποίο έχουμε συμφωνήσει και έχουν εγκρίνει στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου».