https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, May 06, 2011

Συνταγή της Ημέρας!

Συνταγή της Ημέρας!
Πιπεριες γεμιστες με χαλουμι και λαχανικα
Συνταγες για 4 άτομα
 
Υλικά:
4 κόκκινες γλυκές πιπεριές
2 πράσινα κολοκύθια, σε χοντρές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φοινόκιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι χωρίς ζάχαρη
200γρ. Χαλούμι, σε χοντρές φέτες
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Προετοιμασία:
Κόβουμε τις πιπεριές στην μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι και τα σπόρια.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, το φοινόκιο, το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέστε το καλαμπόκι στο ίδιο μπολ και ανακατέψτε τα υλικά μαζί. Με ένα κουτάλι μοιράστε τα λαχανικα στις πιπεριές και αλατοπιπερώστε για την γεύση. Τυλίγουμε ερμητικά την κάθε πιπεριά μέσα σε αλουμινόχαρτο. Προσέξτε να μην αφήσετε κενά για να φεύγουν οι ατμοί.  
Ψήνουμε πάνω στη σχάρα για 20-22 λεπτά γυρίζοντάς κατά διαστήματα.
Κατεβάζουμε από τη σχάρα και αφήνουμε να σταθούν για λίγο πριν το άνοιγμα.
Κόβουμε το χαλουμι σε φέτες και ψήνουμε πάνω στην σχάρα να ροδοκοκκινίσει ελαφρά. Αφαιρούμε το κάθε αλουμινόχαρτο προσεκτικά διότι εσωτερικά θα είναι αρκετά ζεστό.
Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές γαρνίροντας με χαλούμι. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ σοκολατα! Καλή Όρεξη!