https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, March 21, 2011

Aυτοκίνητο άνευ οδηγού της Google


Ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε το έξυπνο όχημα στο κοινό
 Aυτοκίνητο άνευ οδηγού της Google



Καλιφόρνια Ένα «έξυπνο» αυτοκίνητο άνευ οδηγού παρουσίασε στο κοινό για πρώτη φορά ο αμερικανικός κολοσσός Google.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Τεχνολογίας, Ψυχαγωγίας και Σχεδίου (TED) στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, στις ΗΠΑ.



Το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, τύπου Toyota Prius, έκανε βόλτα εθελοντές στο χώρο της έκθεσης προβάλλοντας τις δυνατότητές του.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής μηχανικός λογισμικού Σεμπάστιαν Θερν, το συγκεκριμένο όχημα λειτουργεί με τη βοήθεια μιας βιντεοκαμέρας η οποία παρακολουθεί τη ροή της κίνηση. Αισθητήρες ραντάρ καθορίζουν τα όρια ταχύτητας και λέιζερ ανιχνεύουν την ύπαρξη άλλων οχημάτων γύρω από αυτό.

Τόσο οι αναλυτικοί χάρτες που βρίσκονται φορτωμένοι στο κεντρικό σύστημα, όσο και η δυνατότητα δορυφορικής πλοήγησης επιτυγχάνουν την ολοκληρωμένη καθοδήγησή του στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το μόνο που έχει να κάνει ο «οδηγός» του πρωτοποριακού οχήματος είναι να επισημάνει τον επιθυμητό προορισμό. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αναλαμβάνει να υπολογίσει τη διαδρομή και να …φτάσει ως εκεί. 

Η Google ωστόσο δεν είναι η μόνη εταιρεία με στόχο την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλήρως αυτοματοποιημένου οχήματος. Πριν από λίγους μήνες, Γερμανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Φράιε παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή, ονόματι «Made in Germany» ή MIG, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα Σαρτρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά σε ένα κομβόι έξυπνων οχημάτων για οικονομικότερη και ασφαλέστερη οδήγηση.