https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, March 19, 2011

Γαλλικά αεροσκάφη άρχισαν την επιχείρηση στη Λιβύη



Γαλλικά αεροσκάφη άρχισαν την επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Καντάφι στη Λιβύη, παρεμποδίζοντας τις επιθέσεις τους κατά των εξεγερμένων της Βεγγάζης, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
 Ο Καντάφι δεν τήρησε την εκεχειρία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και συμπλήρωσε ότι «έφθασε η ώρα να αναλάβουμε επείγουσα δράση για να αποφευχθούν περισσότεροι θάνατοι αμάχων».
«Ο στρατηγός Καντάφι το προκάλεσε. Είπε ψέματα στη διεθνή κοινότητα, υποσχέθηκε κατάπαυση του πυρός και την παραβίασε», είπε χαρακτηριστικά ο Κάμερον , μετά τη λήξη της ...
διεθνούς συνόδου στο Παρίσι. «Συνεχίζει να κάνει χρήση βίας κατά του ίδιου του λαού του και επομένως ήρθε η ώρα για δράση. Πρέπει να είναι επείγουσα, πρέπει να επιβάλουμε την επιθυμία των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σφαγή των αμάχων», είπε χαρακτηριστικά.
Η διεθνής κοινότητα είναι ενωμένη, ωστόσο η Γερμανία δεν θα λάβει μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, δήλωσε από την πλευρά της η Αγκελα Μέρκελ και συμφώνησε στο ότι η βία πρέπει να τερματιστεί.