https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, March 08, 2011

Απάτη η αναβάθμιση στις φάρμες σας

 


Νέα απάτη μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού του Facebook Farmville, αποκαλύφθηκε...

Spam μηνύματα υπόσχονται μεγαλύτερες φάρμες στους παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού της Zynga. Οικονομικά οφέλη από τις απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις, ο στόχος των επιτήδειων.



Τον τελευταίο καιρό οι οπαδοί του δημοφιλούς παιχνιδιού FarmVille λαμβάνουν διάφορα μηνύματα που τους υπόσχονται μεγαλύτερες φάρμες.
Φυσικά τα μηνύματα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από spam...

Όσοι πιστέψουν το μήνυμα και κάνουν click στα κακόβουλα links, οδηγούνται σε μια ιστοσελίδα που τους ζητάει να πατήσουν «Like» καθώς μόνον έτσι υποτίθεται πως η φάρμα τους θα αναβαθμιστεί σε διαστάσεις «30x30».

Στη συνέχεια του ζητά να επισκεφθούν και δεύτερο σύνδεσμο όπου, σαν τελευταίο βήμα οι παίκτες θα πρέπει να συμμετάσχουν σε μια δημοσκόπηση.

Στόχος των ψεύτικων αυτών μηνυμάτων είναι η διάδοση της απάτης μέσω των like αι τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν απο τις απαντήσεις των παικτών στις δημοσκοπήσεις.

Η Zynga από την πλευρά της δεν έχει πραγματοποιήσει κανενός τέτοιου είδους προωθητική ενέργεια και ούτε έχει σκοπό να δώσει στους παίκτες την δυνατότητα αναβάθμισης της φάρμας τους σε διαστάσεις 30x30.

Συστήνουμε στους παίκτες του δημοφιλούς παιχνιδιού να ελέγχουν πάντοτε την επίσημη ιστοσελίδα της Zynga για να πιστοποιούν την εγκυρότητα τέτοιων ειδήσεων.