https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, February 28, 2011

Γέμισε παιδικές φωνές



Καλλιμάρμαρο: «Kids’ Athletics»

Το Παναθηναϊκό Στάδιο γέμισε ξανά από παιδικές φωνές, στην επανέναρξη του προγράμματος «Kids’ Athletics» που γίνεται με τη συνεργασία της ΕΟΕ και του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Καπράλος, υποδέχθηκε τους μαθητές του 31ου Δημοτικού Σχολείου, του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων και του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής μαζί με την πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία παρέδωσε στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος σε αγώνες ταχύτητας και αγώνες δρόμου, άλματα και ρίψεις, αφού σκοπός του Kids’ Athletics είναι να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του στίβου μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το «Team Event for Children».

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το πρόγραμμα Κids’ Αthletics συνεχίζεται φέτος με τεράστια απήχηση στα παιδιά και στα σχολεία και ήδη μετά από τρεις μέρες που ανακοινώσαμε την επανέναρξή του έχουμε κατακλυστεί από αιτήσεις συμμετοχής, από σχολεία όλης της Ελλάδας. Αυτό μας δίνει κουράγιο να βελτιώνουμε το πρόγραμμα, καθώς βλέπουμε τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών, βλέπουμε την ικανοποίηση των καθηγητών. Το Kids’ Athletics φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, μακριά από τη βία και το ντόπινγκ και τους εξοπλίζει με τις αρχές και την παιδεία που χρειάζονται στη ζωή τους», σχολίασε ο Σπύρος Καπράλος.

Από την πλευρά της η Σοφία Μπεκατώρου επισήμανε: «Αποδέχτηκα την πρόσκληση της Ε.Ο.Ε να καλωσορίσουμε τα παιδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και να μοιραστώ μαζί τους εμπειρίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν και βέβαια όλα αυτά σε ένα μαγικό χώρο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε ένα ιστορικό χώρο με τόσο μεγάλη ενέργεια που έχει δοξάσει την Ελλάδα πάρα πολλές φορές».

Το πρόγραμμα Kids’ Athletics εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Απρίλιο του 2010, κράτησε δύο μήνες και συμμετείχαν σε αυτό περισσότερα από 2.300 παιδιά.

πηγή: gazzetta