https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, February 28, 2011

Ο Ολυμπιακός, η Ντόρτμουντ και η… Μάριμπορ!


Στη λίστα με τα «μεγάλα αφεντικά» οι ερυθρόλευκοι

Στη λίστα με τις ομάδες που μόνο με… αυτοκτονία θα χάσουν το πρωτάθλημα της πατρίδας τους βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Το +10 από τον 2ο Παναθηναϊκό, μπορεί να μην αποτελεί την μεγαλύτερη επίδοση παγκοσμίως, όμως συμπεριλαμβάνει τους «ερυθρόλευκους» στη λίστα με τα «μεγάλα αφεντικά» των εγχώριων διοργανώσεων.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 6η θέση και από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, η μόνη που κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση είναι η γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι ομάδες που έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων είναι οι εξής:

1)Λουξεμβούργο: Η Ντούντρλανζ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 46 βαθμούς και ακολουθεί δεύτερη η Ντίφερνταντζ με 31.

2)Μάλτα: Ακριβώς ίδια βαθμολογική διαφορά με παραπάνω. Η Βαλέτα, ομάδα της πρωτεύουσας, προπορεύεται στο πρωτάθλημα της Μάλτας με 44 πόντους, δεκαπέντε περισσότερους από την Τάρξιεν Ρέινμποους που ακολουθεί.

3)Γερμανία: Η Ντόρτμουντ μετά τη νίκη της επί της Μπάγερν Μονάχου έφτασε τους 58 βαθμούς και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από την 2η Λεβερκούζεν. Οι «ασπιρίνες» έχουν μαζέψει 46 πόντους.

4)Ουκρανία: Την κυριαρχία της επιβεβαιώνει σε ακόμη μία σεζόν η Σαχτάρ. Η ομάδα του Ντόνετσκ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής με 52 πόντους και ακολουθεί 2η η Ντιναμό Κιέβου με 40.

5) Σλοβενία: Σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου έχει πάρει η Μάριμπορ. Με 48 πόντους, έναντι 37 της Ντομζάλε πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την κούπα.

6) Ελλάδα: Στην έκτη θέση φιγουράρει η επίδοση του Ολυμπιακού. Με 61 πόντους, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα θα πέσουν σε… παγίδες. Ο Παναθηναϊκός ακολουθεί με δέκα λιγότερους.

7) Δανία: Η Κοπεγχάγη έχει ακόμη μια φορά την πρώτο λόγο για να κατακτήσει τον τίτλο στη Δανία. Βρίσκεται στην κορυφή με 51 πόντους, έναντι μόλις 32 της 2ης Οντένσε.

Πηγή: sportday.gr