https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, February 02, 2011

Νέα τραγική εμφάνιση, νέα ήττα και αντίο...

Αντίο με το χειρότερο τρόπο στην φετινή εφιαλτική χρονιά του στην Ευρώπη είπε ο Παναθηναϊκός, που ηττήθηκε με-κάτω τα χέρια- και στην Δανία από την Κοπεγχάγη με 3-1 για την 6η αγωνιστική του Champions League! Οι πράσινοι πραγματοποιώντας ακόμη μία τραγική εμφάνιση, είναι ζήτημα αν έκαναν μια κλασική ευκαιρία, πήραν ό,τι άξιζαν, τόσο από το συγκεκριμένο ματς, όσο και από την συνολική τους φετινή παρουσία στην διοργάνωση. Τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλό τους, με μόλις 2 βαθμούς από δύο ισοπαλίες, χωρίς νίκη και με παθητικό τερμάτων το... καθόλου τιμητικό 2-13. Αντίθετα οι δανοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το μυαλό, πλέον, του Τριφυλλιού στρέφεται αποκλειστικά στην Ελλάδα, με τον Φερέιρα, πάντως να έχει να διορθώσει πολλά...







Η Κοπεγχάγη είχε την υπεροχή και άλλαζε με σχετική ευκολία τη μπάλα μέχρι και έξω από την περιοχή των πρασίνων, δίχως ωστόσο να απειλεί ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία και στην ανάπτυξη.
1-0 από το... πουθενάΟλα αυτά μέχρι το 26', όπου σε μία αντεπίθεση των δανών, ο Μπολάνος τροφοδοτεί τον Βίνγκααρντ και αυτός με ένα σχετικά εύκολο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Τζόρβα, που σαφώς και φέρει ευθύνη για το γκολ, με τη Κοπεγχάγη από το... πουθενά να ανοίγει το σκορ.
Τρικυμία στην πράσινη άμυναΜετά το 1-0, οι πράσινοι έδειξαν να... καταρρέουν, με τους σκανδιναβούς μέσα σε τρία λεπτά (31'-34') να χάνουν ισάρριθμες ευκαιρίες με τους Μπολάνος - Κλαούντεμιρ (απέκρουσε σε κόρνερ ο Τζόρβας) και Γκρόνκιερ (κεφαλιά μόλις άουτ).
Πρώτη φάση στο 45'Αφού, η... τρικυμία πέρασε, δίχως κάποιο άλλο τέρμα, ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του στο 45', όταν του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία εξ ουρανού, αλλά το σουτ του Μαρίνου απέκρουσε ο -εκτός θέσης- Βίλαντ και κατόπιν το πλασέ του Γκαρσία έφυγε άουτ!
Μέσα Νίνης και ΛέτοΟ Φερέιρα, σε μια προσπάθειά του να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή, ώστε επιτέλους να αρχίσει να κυνηγάει και ο Παναθηναϊκός κάτι από το ματς, πέρασε με την έναρξη του β' μέρους τους Λέτο και Νίνη αντί των Ζιλμπέρτο και Χριστοδουλόπουλου, αφήνοντας τους πράσινους με μοναδικό ανασταλτικό χαφ τον Σιμάο!
Αν έμπαινε καλύτερα...Στο 47' από μπαλιά του Γκαρσία, ο Μαρίνος βγήκε σε πλεονεκτική θέση, όμως δεν πήγε ψυχωμένα πάνω στην μπάλα και τον πρόλαβε με σωτήρια έξοδο ο Βίλαντ κρατώντας το μηδέν για την εστία του.
Χαζό πέναλτι και... 2-0Δύο λεπτά αργότερα, ο Σπυρόπουλος έχοντας χάσει για μερικά... κλικ τον Γκρόνκιερ, έπεσε άτσαλα πάνω του, με συνέπεια ο Μέγιερ να δείξει την άσπρη βούλα, (έστω και με κάποια δευτερόλεπτα καθυστέρηση) και ο "παθών" να πετύχει το 2-0 στο 50'.
Συναγωνισμός λαθών από Καντέ-ΤζόρβαΣτη συνέχεια είχαμε... συναγωνισμό λαθών μεταξύ του Καντέ και του Τζόρβα, με τον δεύτερο να θυμίζει την... γκάφα ολκής στο πρώτο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη, αλλά τούτη τη φορά το πλασέ του Εντόι στο 57', βρήκε το δοκάρι και όχι τα δίχτυα, όπως στο ΟΑΚΑ...
Σκόραρε σε λάθος εστία ο ΣισέΓκολ πέτυχε και ο Σισέ, αλλά σε λάθος εστία! Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο 73', πρόλαβε τον Αντονσον που πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι, σε κόρνερ που είχαν κερδίσει οι δανοί, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας άθελά του, βέβαια, το 3-0 υπέρ της Κοπεγχάγης.
Δεν έπιασε τις 100 ο ΚαραγκούνηςΟι 100 ευρώ-συμμετοχές του Καραγκούνη θα μείνουν όνειρο, τουλάχιστον για φέτος, για τον "Κάρα", καθώς ο Φερέιρα προτίμησε σαν τρίτη αλλαγή τον Πετρόπουλο, αντί του Γκαρσία στο 75'.
Το γκολ της τιμής ο ΚαντέΟ Βύντρα (πλασέ που απέκρουσε ο Βίλαντ) στο 83', υπενθύμισε, τρόπον τινά, ότι υπάρχει και ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι, με τον Καντέ στις καθυστερήσεις, με κεφαλιά να πετυχαίνει το γκολ της τιμής (3-1) για τους πράσινους, που συνάμα είναι και το 300ό τους στις ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις.