https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, December 29, 2010

Υστερία για την παιδοφιλία στην Βρετανία



Οι αλλεπάλληλες περιπτώσεις παιδοφιλίας έχουν ωθήσει τους Βρετανούς σε ακραία πολλές φορές μέτρα. Μια πρόσφατη οδηγία προς τους καθηγητές μουσικής υπαγορεύει να αποφεύγουν τη σωματική επαφή με τους μαθητές τους. Μάλιστα, η Ένωση Μουσικών έβγαλε σχετικό βίντεο, στο οποίο δίνονται οδηγίες πώς να διδάσκονται τα μουσικά μαθήματα από …απόσταση.
Οι καθηγητές είναι έξαλλοι με την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για «υστερική υπερβολική αντίδραση». Υποστηρίζουν επίσης, ότι το μέτρο το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει το φόβο των παιδιών για την παιδοφιλία.
Οι μουσικοί είναι υποχρεωμένοι να αγγίζουν τους μαθητές τους, καθώς πολλές φορές είναι ο μόνος τρόπος για να διορθώνουν τη στάση του σώματος ή τη σωστή θέση των χεριών πάνω στο μουσικό όργανο. Ο πόλεμος μαίνεται και στο Διαδίκτυο, με τους καθηγητές μουσικής να αντεπιτίθενται με εξαγριωμένα σχόλια προς την οδηγία της ένωσής τους και να αποκαλούν "τρέλα" την όλη κατάσταση. Το εν λόγω βίντεο δείχνει έναν καθηγητή με "μοχθηρό" βλέμμα να διορθώνει το μαθητή, αγγίζοντάς τον. Στη συνέχεια, μια φωνή λέει: "Υπάρχει και άλλος τρόπος". Ο "καλός" πλέον καθηγητής δίνει προφορικές οδηγίες στο μαθητή, ο οποίος εν τέλει διορθώνεται.