https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, December 29, 2010

Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ινδία



Στην Ινδία αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στις μεγαλύτερες πόλεις και κατά μήκος της χώρας μετά τις πληροφορίες ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο, μια Πακιστανική ομάδα η Lashkar-e-Taiba, σκοπεύει να ασκήσει ένοπλη βία στην περιοχή της Ινδίας. Ο φόβος υπάρχει κυρίως για θα κοσμικά θέρετρα καθώς και σημεία όπου συχνάζουν επώνυμα μέλη της κοινωνίας. Ωστόσο τα αεροδρόμια, οι σταθμοί τρένων και τα δίκτυασυγκοινωνιών βρίσκονται κάτω από επιτήρηση και προστασία των ειδικών δυνάμεων καθώς επίσης και των μυστικών υπηρεσιών.
Οι κρατικές υπηρεσίες ψάχνουν για τέσσερις άνδρες οι οποίοι έφτασαν ήδη στην περιοχή και εικάζεται πως μετέφεραν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών.
Οι δυνάμεις της Ινδίας έχουν λάβει ήδη τα μέτρα τους δεδομένου πως είναι ακόμα νωπές οι αναμνήσεις, από το χτύπημα που δέχτηκαν το 2008 από 10 άνδρες ζωσμένοι με εκρηκτικά στα δύο πολυτελέστατα ξενοδοχεία, στο Χριστιανικό κέντρο και τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Βομβάη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 166 άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες.