https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, December 30, 2010

32 μήνες φυλάκιση για την κλοπή από το Αουσβιτς της ανατριχιαστικής επιγραφής "Arbeit macht frei"


Ο Σουηδός νεοναζί ηγέτης Αντερς Χόγκστρομ καταδικάστηκε σήμερα σε 2 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για "προτροπή σε κλοπή" της επιγραφής "Arbeit macht frei", δηλαδή η εργασία απελευθερώνει, που βρισκόταν στην πύλη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς.

Ο 34χρονος Χόγκστρομ είχε παραδεχθεί την ενοχή του και θα εκτίσει την ποινή του στη Σουηδία σύμφωνα με μία συμφωνία με τη σουηδική δικαιοσύνη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραφάλ Λισάκ, εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας.
 
Σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο PAP, οι δύο πολωνοί συνεργοί του Χόγκστρομ καταδικάστηκαν σε 2,5 χρόνια φυλάκισης και 2 χρόνια και 4 μήνες αντίστοιχα για τη συμμετοχή τους στην κλοπή.
 
Η επιγραφή "Arbeit macht frei" που βρισκόταν στην πύλη του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου είχε κλαπεί το Δεκέμβριο του 2009 και βρέθηκε έπειτα από λιγότερο από τρεις ημέρες κομμένη σε τρία κομμάτια. Οι πέντε Πολωνοί που την είχαν κλέψει συνελήφθησαν αμέσως.