https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, September 30, 2015

ΗΓάτα σας μπορεί να δει πράγματα που είναι αόρατα σε Εσάς



Οι γάτες θεωρούνται από πολλούς ως σύμβολα του μυστικισμού, λόγω της κομψό και ευέλικτο σώμα τους, καθώς και τους βλέμμα που μπορεί να "μαγνητίζει" κανέναν ...
Πράγματι, όπως πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν,
 υπάρχει ένας άλλος λόγος για τον οποίο οι γάτες έχουν έναν τίτλο του «μυστηριώδη» πλάσματα. Είναι όλα αυτά επειδή οι ​​γάτες βλέπουν τα πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας!
Οι γάτες, όπως και μερικά άλλα ζώα, έχουν τη δυνατότητα να δουν ψυχεδελικό ρίγες σε λουλούδια ή φανταχτερά σχέδια στα φτερά των πουλιών, τα οποία είναι αόρατα για την ανθρώπινη όραση.
Το μυστικό πίσω από την εποπτεία του τετράποδους φίλους μας είναι το υπεριώδες φως. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη οι γάτες, καθώς και σκυλιά και άλλα ζώα, μπορούν να αντιληφθούν αυτό το είδος του φωτός που οι άνθρωποι δεν μπορούν.
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που αντανακλούν την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία κάποια ευαίσθητα ζώα είναι σε θέση να δουν, ενώ δεν είμαστε," δήλωσε ο Ρόναλντ Ντάγκλας, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και συν-συγγραφέας της μελέτης.  «Για παράδειγμα, , αυτά μπορεί να είναι ορισμένα πρότυπα για λουλούδια που δείχνουν όπου το νέκταρ είναι, ή ίχνη των ούρων του ζώου.Επίσης, ταράνδους μπορείτε και να δείτε πολικές αρκούδες όπως το χιόνι αντανακλά την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η λευκή γούνα δεν το κάνει. "
Ως εκ τούτου, οι γάτες, οι σκύλοι και οι τάρανδοι μπορούν να ανιχνεύσουν με τα μάτια τους τα ζώα με την άσπρη γούνα, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν μόνο ... λευκό χιόνι.
Ο Ντάγκλας, ο οποίος ειδικεύεται στην οπτική, και Glen Jeffery, καθηγητής νευροεπιστήμης από το University College του Λονδίνου, υποστηρίζουν ότι οι γάτες, οι σκύλοι, οι σκαντζόχοιροι, τα τρωκτικά, νυχτερίδες, νυφίτσες και οι Okapis μπορεί να ανιχνεύσει σημαντικά επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.
"Για δεκαετίες, έχουμε γνωστό ότι πολλά ασπόνδυλα όπως οι μέλισσες δείτε το υπεριώδες φως," συνέχισε Ντάγκλας, λέγοντας ότι ακόμη και τα πουλιά, τα ψάρια και ορισμένα ερπετά προστέθηκαν πρόσφατα στον ίδιο κατάλογο.
"Ωστόσο, οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα περισσότερα θηλαστικά δεν μπορούν να δουν το υπεριώδες φως γιατί δεν έχουν καμία οπτική χρωστική ουσία με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία στο υπεριώδες φως, αλλά αντ 'αυτού έχουν φακούς, όπως αυτά των ανθρώπων, εμποδίζοντας την υπεριώδη ακτινοβολία να διεισδύσει μέσα στον αμφιβληστροειδή», είπε.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι οι οπτικές χρωστικές ουσίες είναι αυτές που απορροφούν το φως και να το μετατρέψει σε ηλεκτρική δραστηριότητα, η οποία, με τη σειρά του, μεταδίδεται μέσω των νευρικών κυττάρων. Φαίνεται ότι δεν είναι πάντα αναγκαίο για την ευαισθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αντ 'αυτού, διαφανών τμημάτων του οφθαλμού, όπως τον κερατοειδή και τον κρυσταλλοειδή φακό του σε μερικά ζώα μεταδίδουν τα μήκη κύματος του υπεριώδους φωτός.
Αυτή η ικανότητα επιτρέπει σε περισσότερο φως να περάσει στον αμφιβληστροειδή, «κάτι που θα ήταν πολύ χρήσιμο για μια νυκτερινή cat", συνέχισε.
Θα μπορούσε επίσης να εξηγήσει γιατί οι γάτες δείχνουν τόσο πολύ ενδιαφέρον για συνηθισμένα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι χαρτί. Μερικές φορές οι χημικές ουσίες που προστίθενται στο χαρτί, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, απορρυπαντικά πλυντηρίου, σαμπουάν και καλλυντικά προϊόντα, προκειμένου να κάνει τα αντικείμενα φαίνονται πιο φωτεινά. Μόλις αυτές οι οπτικά λευκαντικά απορροφούν το υπεριώδες φως, μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στα μάτια των ζώων που είναι ευαίσθητα στην υπεριώδη ακτινοβολία.
Μερικοί άνθρωποι, για παράδειγμα, εκείνοι που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καταρράκτη, επίσης, να δείτε μερικές από τις υπεριώδες φως, αλλά οι περισσότεροι δεν μπορούν.
"Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να είναι επιβλαβής", δήλωσε ο Jeffery στο Discovery News. «Δουλεύω πολύ στην Αρκτική, όπου τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας είναι πολύ υψηλή, καθώς υπάρχει πολύ χιόνι και τον πάγο. Οι επιφάνειες αντανακλούν 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας, με αποτέλεσμα ότι τα ζώα εκτίθενται σε αυτό. Εάν δεν φοράτε γυαλιά, τα μάτια σας θα βλάψει μέσα στα πρώτα 15 λεπτά. "
Ωστόσο, οι μελέτες για τους ταράνδους έχουν δείξει ότι η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε υπεριώδες φως δεν τους ενοχλεί καθόλου.
Είναι πιθανό ότι οι γάτες, τα ελάφια και μερικά άλλα ζώα που μπορούν να ανιχνεύουν τις ακτίνες UV έχει ένα προστατευτικό μηχανισμό. Επίσης, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το υπεριώδες φως τείνει να δημιουργήσει περισσότερη θαμπάδα.
"Οι άνθρωποι είναι καλοί σε ένα πράγμα: να μπορούν να δουν περισσότερες λεπτομέρειες», πρόσθεσε Ντάγκλας και κατέληξε: «Ίσως γι 'αυτό έχουμε ένα φακό ότι το υπεριώδες φως« μπλοκ ». Αν δεν το έχετε, ο κόσμος μπορεί να φαίνεται πιο .θαμπός


http://themindunleashed.org/2014/04/cat-can-see-things-invisible.html