https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, September 21, 2015

Στάχτη για τα σαλιγκάρια…

Στάχτη για τα σαλιγκάρια
Τα σαλιγκάρια δεν περνούν πάνω από τη στάχτη, γιατί κολλάει στο μαλακό μέρος του σώματός τους, απορροφά την υγρασία του και μπορεί ακόμα και να τα σκοτώσει.
Έτσι ένα δαχτυλίδι από στάχτη γύρω από τα φυτά, τα προστατεύει από τα φαγώματα των σαλιγκαριών. Επιπλέον η στάχτη μπορεί να ωφελήσει τα φυτά αφού περιέχει ασβέστιο, κάλιο και διάφορα ιχνοστοιχεία. Υπάρχουν όμως και δύο βασικά μειονεκτήματα της στάχτης που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή της. Το πρώτο είναι ότι η προστασία που προσφέρει η στάχτη είναι περιορισμένης διάρκειας αφού διαρκεί όσο η στάχτη είναι φρέσκια και φυσικά εξαφανίζεται μετά από αέρα, βροχή ή και πότισμα! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η στάχτη αυξάνει το pH του εδάφους και συχνή εφαρμογή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη των φυτών. Φυσικά η μέθοδος της στάχτης δεν πρέπει να εφαρμόζεται στα οξύφιλα φυτά που αρέσκονται στο χαμηλό pH, όπως οι γαρδένιες, οι ορτανσίες, οι καμέλιες, οι αζαλέες και τα ροδόδεντρα.