https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, October 19, 2011

Βραχιολάκι με τσιπ σε απαλλάσσει από τα μετρητά και σου επιτρέπει να πληρώνεις και να έχεις πρόσβαση σε ιατρικούς φακέλους και προσωπικά στοιχεία




(NaturalNews) Βγήκε στην αγορά ως ένας απλός και βολικός τρόπος για ταυτοποίηση και πραγματοποίηση πληρωμών, γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - όλα αυτά μόνο με ένα βραχιόλι.
Αλλά το VITAband έχει επίσης τη δυνατότητα να γίνει μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής σας ζωής, καθώς επιτρέπει σε τρίτους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες, το σύνολο των οποίων συνδέεται με την ατομική ετικέττα ταυτότητας (individual ID tag).
Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να σας υποψιάζεται ότι ίσως είστε ένας «τρομοκράτης», έχει ήδη τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση και να παρακολουθεί, σε πραγματικό χρόνο, την πιστωτική σας κάρτα και τις συναλλαγές μέσω χρεωστικών καρτών, όπως αυτές εκτελούνται, καθώς και να ακούσει τα πάντα στο σταθερό δίκτυο και στις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας σας. Αλλά αν έχετε βάλει τα προσωπικά σας ιατρικά αρχεία και άλλες πληροφορίες απευθείας στην πιστωτική σας κάρτα μέσω του VITAband, φανταστείτε πόσο πολύ πιο ευάλωτα θα είναι τα προσωπικά σας στοιχεία.
Τον περασμένο Ιούλιο, η Τράπεζα της Αμερικής ανακοίνωσε ότι είχε υιοθετήσει το VITAband για τους πελάτες της. Η εταιρεία το δοκίμασε πρώτα στους υπαλλήλους από πολλαπλές πολιτείες νωρίτερα αυτό το έτος, και τελικά το παρουσίασε για όλους. Κάθε βραχιόλι περιέχει ένα ειδικό τσιπ που συνδέεται απευθείας με το λογαριασμό του χρήστη, καθώς και ένα μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό που μπορεί να καταγράψει το προσωπικό και ιατρικό ιστορικό του χρήστη (http://www.contactlessnews.com/2011 ...).
Οι χρήστες του VITAband είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν οι ίδιοι τι, και πόσες, πληροφορίες επιθυμούν να ανεβάσουν στο βραχιόλι τους. Όλες οι ιατρικές πληροφορίες που φορτώνονται στο σύστημα γίνονται από το HealthVault της Microsoft, ένα σύστημα που συγκεντρώνει τους ιατρικούς φακέλους από πολλές πηγές σε μία, ενιαία πηγή. Η εν λόγω ομαδοποίηση των δεδομένων, φυσικά, το καθιστά πολύ πιο απλά τα πράγματα για την κυβέρνηση να κατασκοπεύει τις προσωπικές πληροφορίες των πολιτών (http://www.naturalnews.com/028663_h ...).
Η Vita Products, Inc, η δημιουργός του VITAband, ισχυρίζεται ότι έχει εφαρμόσει ορισμένες διασφαλίσεις για την προστασία των χρηστών από πληροφορίες που στις οποίες μπορεί να υπάρχει καταχρηστική πρόσβαση ή χρήση. Ενώ αυτό μπορεί να είναι καθησυχαστικό, δεδομένου ότι αφορά τρίτους ιδιώτες, δεν έχει νόημα όταν η εμπλέκεται η κυβέρνηση, όπως το ενδεχόμενο μία πιθανής τρομοκρατικής δραστηριότητας είναι αυτό που ο Big Brother χρειάζεται για να δικαιολογήσει την εισβολή στην ιδιωτική ζωή κάποιου.
Η ενότητα Συχνές Ερωτήσεις του VITAband λέει επίσης αρκετά. Εξηγεί ότι ακόμη και αν ορισμένα μέτρα ασφαλείας έχουν καθοριστεί, "κανένα τεχνικό μέτρο δεν εγγυάται για την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, χρήσης ή αποκάλυψης των πληροφοριών σας, και η VITA δεν παρέχει τέτοιες εγγυήσεις."
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (και ΕΔΩ)