https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, September 16, 2011

Olympic Air: Οι φόροι «απογειώνουν» τις τιμές των εισιτηρίων


Η εταιρεία τα προσφέρει φθηνά, αλλά οι επιβάτες τα αγοράζουν ακριβά
Olympic Air: Οι φόροι «απογειώνουν» τις τιμές των εισιτηρίων 
Η πλήρη διαφοροποίηση του δικτύου της Olympic Air (επικέντρωση στις πτήσεις εσωτερικού) μετά τη ματαίωση της συγχώνευσης με την Aegean Airlines αρχίζει και αποδίδει.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Olympic Air κ. Γ. Καρακαδά, η εταιρεία πέτυχε βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της κατά 40 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2011 και εκτιμάται ότι στο σύνολο του έτους το ποσό θα ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ.

Οπως δήλωσε ο κ. Καρακαδάς, τον επόμενο χρόνο η εταιρεία θα επιχειρήσει τη διείσδυσή της σε νέες αγορές. Ο πρόεδρος της Olympic Air αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην υπέρμετρη φορολόγηση των επιβατών λέγοντας πως οι εταιρείες προσφέρουν φθηνά εισιτήρια αλλά οι επιβάτες αγοράζουν ακριβά και εξήγησε πως για ταξίδια που ξεκινούν από την Αθήνα το 40% του κόστους που καταβάλλει ο επιβάτης είναι φόροι και εισφορές. Ο κ. Καρακαδάς σημείωσε ότι εφέτος το 10% των συνολικών διαθέσιμων θέσεων της εταιρείας πουλήθηκε σε τιμές που ξεκινούσαν από 28 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έγινε γνωστό πως από τις 20 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται η συνεργασία της Olympic Air με την KLM, η οποία θα δώσει στην επιχείρηση πρόσβαση σε όλο το δίκτυο της ολλανδικής εταιρείας, το οποίο αποτελείται συνολικά από 131 προορισμούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, κάθε χρόνο επισκέπτονται τη χώρα μας 600.000 ολλανδοί τουρίστες.