https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, September 17, 2011

«Όλοι θα πληρώσουν για να μειωθεί το έλλειμμα»




Νέο κύμα φόρων προανήγγειλε ο Ομπάμα
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί «θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν ένα δίκαιο μερίδιο» του κόστους μείωσης του ελλείμματος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σε τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό του διάγγελμα προανήγγειλε νέο κύμα φόρων. Υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι η κατανομή των νέων φόρων θα είναι δίκαιη και θα επιβαρύνει, κυρίως, τα υψηλότερα εισοδήματα.

«Τη Δευτέρα θα καταθέσω τις προτάσεις μου για το πώς θα μειώσουμε το έλλειμμα, πως θα πληρώσουμε για το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης (το πακέτο των 447 δισ. δολαρίων) αλλά και πώς θα αποπληρώσουμε το χρέος μας, πάντα όμως με τις εξής βασικές αρχές: ότι καθένας θα πληρώσει το δίκαιο μερίδιο που του αναλογεί» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την πρόθεσή του να φορολογήσει τα υψηλότερα εισοδήματα. Οι προτάσεις του τόσο για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης, ύψους 447 δισ. δολαρίων, όσο και για περιστολή των φοροαπαλλαγών προς τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει συναντήσει την έντονη αντίδραση των Ρεπουμπλικανών. Βάσει του σχεδίου αύξησης του ορίου δανεισμού που συνυπέγραψαν και οι δυο παρατάξεις του Κογκρέσου τον περασμένο Αύγουστο, μέσα σε βάθος 10ετίας, θα πρέπει να γίνει μείωση των κρατικών δαπανών κατά 1,2 τρισ. δολάρια.