https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, September 27, 2011

Βαρύς ο εισαγγελικός πέλεκυς για την «όμορφη Γιούλια» Τιμοσένκο


Φυλάκιση επτά ετών πρότεινε ο δημόσιος κατήγορος για την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας
Βαρύς ο εισαγγελικός πέλεκυς για την «όμορφη Γιούλια» Τιμοσένκο
Από τις γιγαντοαφίες των τοίχων στο κελί της φυλακής, κινδυνεύει να βρεθεί η άλλοτε πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο
Η εισαγγελέας στην υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, πρότεινε την Τρίτη ποινή φυλάκισης επτά ετών για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

«Αυτή είναι η συνέχιση της πολιτικής καταπίεσης και είμαι πεπεισμένη ότι το κάνουν με εντολές του προέδρου Γιανουκόβιτς», είπε η Τιμοσένκο μετά την αγόρευση της εισαγγελέως.

Η Τιμοσένκο, που υπέγραψε το 2009 συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά φυσικού αερίου, κατηγορείται ότι καταχράστηκε την εξουσία της ως πρωθυπουργού και επιβάρυνε υπέρμετρα την Ουκρανία.

Από την πλευρά της πλευρά της η πρώην πρωθυπουργός αποδίδει τη δικαστική διαμάχη σε σκευωρία της κυβερνητικής παράταξης και ειδικότερα του προέδρου και παλαιού της συμμάχου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Υπέρ της Τιμοσένκο, υποστηρίζοντας τη θέση της για πολιτικά κίνητρα, έχουν ταχθεί οι ΗΠΑ και η ΕΕ, η οποία μάλιστα απείλησε και με άρση των διμερών συμφωνιών για το εμπόριο αν φυλακιζόταν η πρώην πρωθυπουργός.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σύντομα, πιθανόν μέσα στην εβδομάδα.