https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, September 14, 2011

”Δεν θα υπάρξει χρεωκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”



«Δεν θα υπάρξει χρεωκοπία της Ελλάδας ή έξοδος από την Ευρωζώνη», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί. Οι δηλώσεις του Γάλλου αξιωματούχου έγιναν μετά την υποβάθμιση των γαλλικών τραπεζών από την Moody's, επειδή είναι εκτεθειμένες στο ελληνικό κρατικό χρέος.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεονετί: «Οι γαλλικές τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο. Έχουν αρκετά κεφαλαιακά αποθέματα για να αντιμετωπίσουν ενδεχομένως το ελληνικό χρέος».

Η διακίνηση φημών είναι υπεύθυνη για τον «πυρετό» που επικρατεί σήμερα στις αγορές, είπε ο κ. Λεονετί και προσέθεσε ότι στα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών, «καμία γαλλική τράπεζα δεν είχε αρνητικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα λίγες ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν αρνητικές».

Υπογράμμισε τέλος ότι σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, «οι Έλληνες θα έχαναν το 30% της αγοραστικής τους δύναμης. Η Ευρωζώνη θα βρισκόταν σε ένα παιχνίδι ντόμινο που θα σήμαινε ότι αύριο οι κερδοσκόποι θα επιτίθεντο στην Ισπανία, την Ιταλία, γιατί όχι και στην Πορτογαλία».
http://www.star.gr/politics/106809/