https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, September 17, 2011

Τρεις νεκροί από συντριβή αγωνιστικού αεροπλάνου

Δεκάδες οι τραυματίες από την πτώση αεροσκάφους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε επίδειξη στη Νεβάδα
Η στιγμής της συντριβής του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε τρία άτομα. (AP Photo/Ward Howes)

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 54 μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο στην πόλη Ρίνο της Νεβάδα των ΗΠΑ όταν ένα αεροσκάφος της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο συμμετείχε σε αγωνιστική επίδειξη συνετρίβη πολύ κοντά σε εξέδρα όπου βρίσκονταν θεατές.










«Είναι σαν σφαγή, σαν να έπεσε βόμβα» ανέφερε στην τοπική εφημερίδα «Reno Gazette Journal» ο αυτόπτης μάρτυρας Τζέραλντ Λεντ. Τουλάχιστον δεκαπέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ενα βίντεο του δυστυχήματος που μετέδωσαν αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και αναρτήθηκε στο YouΤube δείχνει το αεροπλάνο - ένα Mustang P-51 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - να πέφτει πολύ κοντά σε μια εξέδρα θεατών μετά από ελιγμό προς το έδαφος.








Οι υπεύθυνοι του YouTube, ωστόσο, «κατέβασαν» το επίμαχο βίντεο καθώς θεωρήθηκε ότι παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του ιστότοπου.

«Είδα ανθρώπινα μέλη και αίμα παντού» ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας Μορίν Χίγκινς, που παρακολουθεί τις συγκεκριμένες επιδείξεις εδώ και δεκαέξι χρόνια.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας που διοργανώνει τον ετήσιο αγώνα παλαιών αεροσκαφών δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το γιατί ο πιλότος, παρ' ότι πολύ έμπειρος, έχασε τον έλεγχο του Μustang.