https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, September 27, 2011

Ο B' Παγκόσμιος Πόλεμος «ζωντανεύει» στο Twitter

Μία καινοτομία ιστορικού περιεχομένου από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Στις 31 Αυγούστου, 1939, ο Χίτλερ διέταξε την εισβολή στην Πολωνία με τις πρώτες κινήσεις να έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 04.45 π.μ. το επόμενο πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, γερμανικές μονάδες προσποιούμενες πολωνικά στρατεύματα επιτέθηκαν σε έναν ασύρματο κοντά στη γερμανική πόλη Gleiwitz, λειτουργώντας ως μηχανισμός προπαγάνδας για να δικαιολογηθεί η επακόλουθη εισβολή. Και έτσι ο πόλεμος που έμεινε γνωστός ως Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξεκίνησε.

Από εκείνη την ημέρα, τα γεγονότα του 6ετούς πολέμου έχουν εξιστορηθεί σε ταινίες, στο ραδιόφωνο, στο θέατρο, σε βιβλία, περιοδικά. Τώρα εξιστορούνται και στο Twitter

Στις 31 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, ο λογαριασμός Real Time WWII στο Twitter, ήρθε στη ζωή και ξεκίνησε την εξιστόρηση γεγονότων του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου, σαν να συνέβαιναν σε πραγματικό χρόνο, 72 χρόνια μετά.

Από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή πρωτότυπη ιστορική αναδρομή έχουν αναρτηθεί περισσότερα από 300 tweets, τα οποία καλύπτουν τα πάντα, από ανακοινώσεις ραδιοφώνου του Βρετανού πρωθυπουργός Τσάμπερλεν ότι η Βρετανία βρισκόταν σε πόλεμο με τη Γερμανία, μέχρι τις παρελάσεις των ρωσικών και γερμανικών στρατευμάτων.

Μερικά tweets περιλαμβάνουν και οπτικό υλικό ώστε να βοηθήσουν και να δώσουν ένα πιο δυνατό χαρακτήρα στην αφήγηση. Ο άνθρωπος πίσω από την ενδιαφέρουσα αυτή κίνηση είναι ο 24χρονος Alwyn Collinson ο οποίος είναι ένας πρώην φοιτητής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.


Πηγή: proho.gr