https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Wednesday, August 31, 2011

Οι εστιάτορες σταματούν να πληρώνουν φόρους!

Στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών Συλλόγων και Συναφών Επαγγελμάτων.


To κλίμα στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν έντονο με τους περισσότερους επαγγελματίες προβληματισμένους για το μέλλον τους και εξοργισμένους με την αύξηση του ΦΠΑ.

"Ούτως ή άλλως είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο" δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Τσάκος προσθέτοντας ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Τόνισε ότι θα κρατήσουν τις ίδιες τιμές, με ΦΠΑ 23%, θα απορροφήσουν δηλαδή την αύξηση, χωρίς όμως να πληρώσουν το Δημόσιο.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΟΕΣΕ αποφάσισε, εκτός από την στάση πληρωμών προς το Δημόσιο, κλείσιμο των καταστημάτων σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αλλά και διαμαρτυρίες με κινητοποιήσεις στα πλαίσια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ακόμα, σχεδιάζουν νομικές και δικαστικές ενέργειες υποστήριξης των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και στήριξης των Συναδέλφων. Οι επαγγελματίες ζητούν όχι μόνο να ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά να μεταταχθεί όλος ο κλάδος στον χαμηλό συντελεστή 6,5%.