https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, June 21, 2011

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων για να παρακολουθήσει την τοποθέτηση του τεράστιου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έγινε με τη βοήθεια γερανών. Το άγαλμα του έφιππου στον Βουκεφάλα Μ. Αλεξάνδρου, τοποθετήθηκε στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό στην πλατεία των Σκοπίων.

Το ύψος του αγάλματος αγγίζει τα 13 μέτρα και η συναρμολόγηση του έγινε από εξειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου «Φερντινάντο Μαρινέλι» από τη Φλωρεντία της Ιταλίας, στο οποίο χυτεύθηκε το άγαλμα. Η βάση στην οποία τοποθετήθηκε το άγαλμα έχει ύψος 10 μέτρα και συνολικά η κατασκευή φτάνει τα 23 μέτρα ύψος.

Τα αποκαλυπτήρια ολόκληρης της κατασκευής του αγάλματος, σύμφωνα με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές, θα γίνουν πιθανόν στις 8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.

Μέχρι τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του σιντριβανιού το οποίο βρίσκεται στο κάτω μέρος της βάσης του αγάλματος και η τοποθέτηση οκτώ λεόντων και οκτώ αρχαίων πολεμιστών της μακεδονικής φάλαγγας, κυκλικά του σιντριβανιού.