https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, June 21, 2011

Οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας μπλοκάρουν τις κατασχέσεις σπιτιών


Σε μία προσπάθεια να ξανακερδίσουν τους υποστηρικτές τους

Τις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες προσπαθούν να εμποδίσουν τώρα οι Αγανακτισμένοι της Ισπανίας, οι οποίοι βλέπουν τη δημοφιλία τους να κατρακυλά και την ανησυχία του κόσμου να αυξάνεται για τη βίαιη «στροφή» του κινήματος, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρεκελώνη και στα οποία τραυματίστηκαν 40 άτομα.

Όπως αναφέρει σε άρθρο της η Guardian, Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το σπίτι του 74χρονου Luis Domínguez, στην πόλη Parla -20χλμ από τη Μαδρίτη, εμποδίζοντας τους δικαστικούς κλητήρες να του παραδώσουν την απόφαση για άμεση έξωση.

Ο Domínguez, που χρησιμοποιεί πατερίτσες και έχει πρόβλημα με την καρδιά του, λέει ότι θα είχε μείνει στο δρόμο αν δεν είχαν έρθει να βοηθήσουν οι διαδηλωτές.

Το κίνημα της Μαδρίτης που εναντιώνεται στις κατασχέσεις σπιτιών έχει ξεκινήσει από την λατινοαμερικανική μεταναστευτική κοινότητα. Από αυτούς που μετανάστευσαν στην Ισπανία και έχτισαν τα σπίτια κατα τον κατασκευαστικό οργασμό των προηγούμενων χρόνων, αλλά τώρα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που είναι το πιο πιθανό να χάσουν τα δικά τους σπίτια.