https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, June 21, 2011

«Για τις φωτιές στην Αριζόνα φταίνε οι


 μετανάστες», λέει ο Τζον Μακέιν
Εχουν καεί περισσότερα από 6.5 εκατ. στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων
«Για τις φωτιές στην Αριζόνα φταίνε οι μετανάστες», λέει ο Τζον Μακέιν
Πηγή: AP Photo/The Arizona Republic, David Kadlubowsk
Ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν κατηγόρησε ευθέως τους παράνομους μετανάστες για τις τεράστιες φωτιές στην Αριζόνα που έχουν ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 6.5 εκατ. στρέμματα δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

«Πρωταίτιοι για τις φωτιές στην Αριζόνα είναι οι παράνομοι μετανάστες που ήθελαν να ειδοποιήσουν τους δικούς τους για το πότε μπορούν να περάσουν τα σύνορα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις δυνάμεις που περιπολούν στα σύνορα», σημείωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, καταλήγοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποίησαν τις πυρκαγιές ως μέσο αντιπερισπασμού προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή των συνοριακών υπαλλήλων και να εισέλθουν στο αμερικανικό έδαφος ανενόχλητοι».
Η πολιτεία της Αριζόνα είναι από τις πιο αυστηρές στις ΗΠΑ στο ζήτημα των λαθρομεταναστών, καθώς έχει ψηφίσει έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο ακόμα και μια βόλτα με αυτοκίνητο από παράνομο μετανάστη θεωρείται σοβαρό παράπτωμα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης. Η πολιτειακή αστυνομία μπορεί να συλλαμβάνει οιονδήποτε υποψιάζεται ως παράνομο, ενώ όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων νοικιάζουν εν γνώση τους τις κατοικίες τους σε λαθρομετανάστες θα θεωρούνται κι αυτοί εγκληματίες.