https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Tuesday, June 14, 2011

74χρονη Αμερικανίδα προτιμά το bodybuilding από το… ΚΑΠΗ (video)


74χρονη Αμερικανίδα προτιμά το bodybuilding από το… ΚΑΠΗ (video)
Κάποιοι συνταξιούχοι ξεκινούν την κηπουρική, άλλοι προτιμούν να κακομαθαίνουν τα εγγόνια τους και άλλοι αρκούντα σε μια βόλτα ως το ΚΑΠΗ για καφεδάκι και τάβλι. Όμως η 74χρονη Ernestine Shepherd στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ συνεχίζει να αθλείται και είναι η γηραιότερη γυναίκα bodybuilder. Μάλιστα μη νομίζετε ότι από μικρή ήταν θαμώνας των γυμναστηρίων, καθώς μόλις στα 56 της χρόνια ξεκίνησε να γυμνάζεται…



H «γιαγιά Ernestine» μπορεί να σηκώσει μια μπάρα πιο βαριά από την ίδια με μεγάλη ευκολία, ενώ έχει κατακτήσει και μια θέση στην επόμενη έκδοση του βιβλίου των ρεκόρ Γκίνες που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2012. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες δήλωσε περήφανη «Αισθάνομαι νεότερη τώρα από ό, τι ένιωθα πριν από 20 χρόνια».
Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια ενός πικ-νικ με την αδελφή της, πριν από 18 χρόνια. Τότε αποφάσισε ότι ήθελε να κάνει κάτι καινούριο στη ζωή της και έτσι επέλεξε το bodybuilding. O 80χρονος σύζυγος της αλλά και τα παιδιά της, ηλικίας 53 και 54 τη θαυμάζουν, αλλά για εκείνη «όλα είναι απλά, αρκεί να τα θελήσεις».
H 74χρονη συνταξιούχος ξυπνά κάθε μέρα στις 3.00 τα ξημερώματα και τρέχει 16 χιλιόμετρα για προθέρμανση. Μετά πηγαίνει στο γυμναστήριο για push-ups και βάρη. Ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή για να διατηρεί το σώμα της, τρώγοντας αρκετά ασπράδια αυγού, λαχανικά, κοτόπουλο και καστανό ρύζι. Η ηλικία της δεν την πτοεί και δηλώνει «Σκοπεύω να συνεχίσω το bodybuilding, ακόμα και μέχρι τα 80 μου, γιατί όχι;».