https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Saturday, May 28, 2011

Bota Bota: το σπα που επιπλέει


Στο λιμάνι του Μόντρεαλ ένα παλιό ποταμόπλοιο αλλάζει εμφάνιση, μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο σπα και περιμένει τους επιβάτες για να τους ταξιδέψει στον κόσμο των αισθήσεων.







Όταν κάποιος κλείσει μία θεραπεία στο Bota Bota πρέπει να γνωρίζει ότι δε θα απολαύσει απλά ένα χαλαρωτικό μασάζ. Το πρωτότυπο πλωτό σπα βρίσκεται αραγμένο στον ποταμό St. Lawrence και αρκεί να επιβιβαστείτε σε αυτό για να απολαύσετε αναζωογονητικές θεραπείες με μοναδικές εικόνες. Αφήνοντας πίσω την παλιά του ιδιότητα ως φέριμποτ, και αφού είχε περάσει και ένα χρονικό διάστημα που λειτουργούσε ως χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, το πλοίο μεταμορφώθηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Sid Lee Architecture και μετονομάστηκε σε Bota Bota. Οι εγκαταστάσεις του σπα είναι χωρισμένες σε 5 επίπεδα και καταλαμβάνουν συνολικά 3.150 τετραγωνικά μέτρα. Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου συνεργάστηκε με interior designers και δημιούργησαν ένα βιομηχανικό χώρο στον οποίο κυριαρχούν οι λιτές γραμμές, το ξύλο και το γκρι χρώμα.





Εκεί που κάποτε υπήρχαν οι μηχανές του πλοίου τώρα έχουν δημιουργηθεί τα μοντέρνα αποδυτήρια, ενώ στο κατάστρωμα υπάρχουν εξωτερικά ντους, πισίνες και τζακούζι. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός του σπα ανταποκρίνεται απόλυτα στην ανάγκη των επισκεπτών για ξεκούραση και απόδραση από την καθημερινότητα. Από τα 678 φινιστρίνια μπορείτε να απολαμβάνετε τη θέα στο λιμάνι και την πόλη του Μόντρεαλ ενώ σας κάνουν μασάζ χρησιμοποιώντας προϊόντα της γαλλικής εταιρείας Bernard Cassière.