https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, December 31, 2010

«Χρονιά επιτευγμάτων για την Αλβανία το 2010»



Με τη φράση «έπεσε το τείχος του Βερολίνου», με την οποία εννοούσε την κατάργηση της βίζας για τους Αλβανούς πολίτες, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, στο εορταστικό μήνυμά του, χαρακτήρισε το 2010 έτος ιστορικών επιτευγμάτων για τη χώρα του, κυρίως όσον αφορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες.
«Όλα τα υπουργεία και οι υπηρεσίες προσηλώθηκαν στις μεταρρυθμίσεις που έκαναν πραγματικότητα τη μεγάλη προεκλογική δέσμευση, αλλά και το μεγαλύτερο όνειρο των Αλβανών πολιτών», τόνισε ο κ. Μπερίσα, ο οποίος αναφέρθηκε και στα επιτεύγματα της οικονομίας, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων και στη βελτίωση των υποδομών.
Για το έργο των υπουργών της κυβέρνησή του, ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι τέλεια και ότι πάντα χρειάζονται βελτιώσεις. «Ωστόσο, τα επιτεύγματα της χρονιάς που πέρασε μας επιτρέπουν να έχουμε τη φιλοδοξία να κάνουμε την επόμενη χρονιά ακόμη πιο επιτυχημένη για την Αλβανία και τους Αλβανούς», κατέληξε ο Σαλί Μπερίσα.