https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 26, 2011

Στήνουν σκηνές στο Σύνταγμα



Τι κι αν ο καιρός δεν είναι με το μέρος τους; Οι αγανακτισμένοι πολίτες της Αθήνας είναι αποφασισμένοι να μείνουν στην πλατεία Συντάγματος όλη τη νύχτα. Για το λόγο αυτό αρκετοί από τους διαδηλωτές έχουν στήσει σκηνές.







 

 

Ελευθερώστε την πλατεία

Έντονη κριτική για την κατάσταση στο Νέο Ηράκλειο

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή της πόλης και περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στις πλατείες του Νέου Ηρακλείου έκανε με σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη τονίζει στην ανακοίνωσή της «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24.5.2011, το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της καταπάτησης του δημόσιου χώρου στην κεντρική πλατεία και στις γύρω περιοχές από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ειρήνη Κατσινοπούλου επισήμανε αρχικά την καταστρατήγηση των προεκλογικών προγραμματικών δεσμεύσεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου για «ένα Δήμο που θα συγκρούεται με τα μεγάλα αλλά και με τα μικρά συμφέροντα των «παραγόντων» της πόλης μας και όχι ένα πρόθυμο υπηρέτη των επιθυμιών τους. Ένα Δήμο που δε θα χαϊδεύει αυτιά, αλλά θα ορθώνει το ανάστημα σε όποιον με τη δράση του βλάπτει το συλλογικό συμφέρον».

Μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης αυτές οι δεσμεύσεις έχουν αποδειχτεί κενές περιεχομένου, καθώς η αυθαιρεσία των καταστηματαρχών στην κεντρική πλατεία και τις γύρω περιοχές, όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί αλλά επεκτείνεται.

Το άλλοθι ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε μια ήδη διαμορφωμένη από χρόνια κατάσταση έχει καταρρεύσει από τις νέες αυθαιρεσίες. Ανενόχλητοι οι καταστηματάρχες τσιμεντώνουν χώρους πρασίνου, κλείνουν και άλλες πρασιές των κτιρίων, συνεχίζουν να μην πληρώνουν τέλη».



Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν τη Λιβύη

Επίθεση σε μια από τις κατοικίες του Καντάφι

Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, αργά το βράδυ της Πέμπτης κοντά στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ρόιτερ Τζον Λόγκαν, πέντε δυνατές εκρήξεις αντήχησαν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας σε χρονικό διάστημα 10 λεπτών και στη συνέχεια πυκνή στήλη καπνού υψώθηκε προς τον ουρανό από ένα συγκρότημα το οποίο αποτελούσε μια από τις κατοικίες του Μουαμάρ Καντάφι.

Πληροφορίες από τους απεσταλμένους του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπάμπ Αλ-Αζίζιγια λίγομετά τις 11.20' το βράδυ και αφού προηγουμένως είχε ακουστεί ξανά η τραχιά βοή των συμμαχικών αεροσκαφών που πετούσαν πάνω από την Τρίπολη.

Μέσα στα επόμενα λεπτά ακολούθησαν άλλες τέσσερεις εκρήξεις.



Επιθέσεις και με ελικόπτερα στη Λιβύη

Έδωσε το πράσινο φως η Βρετανία

Η Βρετανία έδωσε το πράσινο φως στις πτήσεις μαχητικών ελικοπτέρων του στρατού πάνω από το έδαφος της Λιβύης, προκειμένου να αυξηθεί η ασκούμενη πίεση στο καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι ώστε να εγκαταλείψει την εξουσία, όπως αποκάλυψαν την Πέμπτη κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι η Βρετανία θα μπορούσε μαζί με τη Γαλλία να στείλουν μαχητικά ελικόπτερα σε επιχειρήσεις πάνω από το Λιβυκό έδαφος, στο πλαίσιο της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Εν τούτοις η Βρετανία δεν είχε αντιδράσει επίσημα μέχρι την Πέμπτη σε αυτή την προοπτική. Μετά τη σημερινή εξέλιξη και το πράσινο φως από την κυβέρνηση για την κατ'αρχήν χρήση των Απάτσι, το ΝΑΤΟ μπορεί άμεσα να κινητοποιήσει το Βρετανικό στόλο επιθετικών ελικοπτέρων, που εκτός των άλλων, όπως εκτιμούν στρατιωτικοί αναλυτές, φέρνει ακόμα ένα βήμα πιο κοντά την εμπλοκή της Συμμαχίας σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά των στρατευμάτων του καθεστώτος.

 

Νεκροί αμερικανοί στρατιώτες στο Αγφανιστάν

Σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση

Επτά αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο που χαρακτήρισε το σημερινό επεισόδιο στο οποίο εμπλέκονται ξένοι στρατιώτες, ως το χειρότερο αυτό το μήνα.

Νωρίτερα, και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε τους θανάτους των επτά στρατιωτών αλλά αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις εθνικότητες και τα ονόματά τους.

Θα λυθεί το μυστήριο της Γκίζας;

ΔΕΙΤΕ: Νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό της

Το τελευταίο μεγάλο μυστικό των πυραμίδων μπορεί να πλησιάζει στη λύση του, χάρη σε μία ρομποτική κάμερα που κατασκεύασαν στο πανεπιστήμιο του Λιντς.

Μία ψηφιακή λοιπόν μηχανή σε σχήμα φιδιού, κατάφερε και εισχώρησε στο εσωτερικό της Πυραμίδας της Γκίζας, ανακαλύπτοντας μικρά κόκκινα ιερογλυφικά στο πάτωμα ενός μικρού κρυμμένου, μέχρι τώρα, θαλάμου.

Οι αιγυπτιολόγοι θεωρούν πως αν αποκρυπτογραφήσουν αυτά τα σύμβολα ίσως βρουν μια απάντηση για την ύπαρξη των τόσων τούνελ, πορτών και μυστικών θαλάμων στο εσωτερικό της πυραμίδας.

Η πυραμίδα της Γκίζας είναι και το τελευταίο σχεδόν ανέπαφο από τα εφτά θαύματα της αρχαιότητας. Εικάζεται ότι χτίστηκε για να χρησιμοποιηθεί ως τάφος του Φαραώ Χέοπα, κυβερνήτη της τέταρτης Αιγυπτιακής Δυναστείας, που πέθανε το 2566 π.Χ.

Ο Χέοπας έδωσε εντολή να κατασκευαστεί η πυραμίδα ως ένας δαιδαλώδης μνημειακός τάφος. Το κτίσμα περιείχε ταφικούς θαλάμους, προθαλάμους, θαλάμους, αγωγούς εξαερισμού και διάφορους διαδρόμους.

Οι κύριοι θάλαμοι είναι τρεις, αυτός του Βασιλιά, της Βασίλισσας και της Μεγάλης Συλλογής. Ο θάλαμος του Βασιλιά έχει δύο διαδρόμους που οδηγούν στο εξωτερικό, όσο για το θάλαμο της Βασίλισσας, σε αυτόν υπάρχουν δύο διάδρομοι που οδηγούν βαθύτερα στο εσωτερικό της πυραμίδας και καταλήγουν σε δύο μεγάλες πέτρινες πόρτες.

Δεν είναι πρώτη φορά όμως, που εισέρχεται ρομπότ μέσα στο εσωτερικό της πυραμίδας για συλλογή στοιχείων. Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ακόμα ρομπότ. Όμως το συγκεκριμένο λόγω της ευλυγισίας της κάμερας που διέθετε ήταν πιο ευέλικτο όσον αφορά τη λήψη φωτογραφείων σε μεγαλύτερο εύρος.

Το πρώτο ρομπότ το 1993, είχε ανακαλύψει μία μικρή πέτρινη πόρτα με μεταλλικούς πείρους, το πρώτο μεταλλικό εύρημα μέχρι τότε μέσα στη πυραμίδα. Το δεύτερο, το 2002, κατάφερε και κινηματογράφησε έναν δεύτερο θάλαμο, αφού πρώτα τρύπησε το δρόμο του μέσα από τη προηγούμενη μικρή πέτρινη πόρτα. Αυτή η συγκεκριμένη είναι που προβληματίζει τους επιστήμονες, αφού και σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία από το τελευταίο ρομπότ, η πόρτα φαίνεται να είναι ένα σημαντικό στοιχείο του οικοδομήματος και όχι για να εμποδίζει απλά την είσοδο συντριμμιών στο θάλαμο από πίσω.