https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 26, 2011

Βάζουν στο παιχνίδι της αποτυχίας τους ακόμα και την παρουσία μας στην ΕΕ


- Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στο “Έθνος της Κυριακής”, ανάμεσα στ’ άλλα έλεγε ότι, αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση... “η επιλογή αυτή θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα χρεοκοπία”.

- Στην ίδια γραμμή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, την περασμένη Δευτέρα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι αν δεν πάρουμε την πέμπτη δόση «η χώρα πάει σε στάση πληρωμών….δεν πληρώνονται οι μισθοί, δεν πληρώνονται οι συντάξεις, δεν πληρώνονται όλες οι δαπάνες του Δημοσίου, κατεβάζουμε ρολά».

- Συνέχεια στο ίδιο θέμα έδινε ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του στο ΣΕΒ, αφήνοντας να νοηθεί ότι βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η παρουσία μας στην Ευρώπη.
Μιλούσε ανάμεσα στα άλλα για το ενδεχόμενο «η Ελλάδα, η Πατρίδα μας, μπορεί να μπει στο περιθώριο του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

- Την ίδια ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, που είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ για να αποφασίσει ο λαός αν θέλει θυσίες ή έξοδο της χώρας από την Ευρώπη.

- Και τέλος, η κοινοτική Επίτροπος κα Μ. Δαμανάκη ισχυριζόταν χθες ότι «το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του».

Το συμπέρασμα είναι ότι:

Πρώτον, ομολογούν την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής τους.

Και Δεύτερον, εκβιάζουν τον κόσμο να υποκύψει σ’ ένα ακόμη, πιο επώδυνο πακέτο μέτρων. Και στον εκβιασμό αυτό επιστρατεύουν με ανευθυνότητα την απειλή χρεοκοπίας και της εξόδου από την Ευρωζώνη.

Αντίστοιχα η κυβέρνηση κάνει ό,τι έκανε το Νοέμβριο του 2009, οδηγώντας τη χώρα στο Μνημόνιο.
Όταν, δηλαδή, μιλούσαν για κίνδυνο «χρεοκοπίας», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για «Τιτανικό» που βουλιάζει.

Τώρα, έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμη και με έξοδο της χώρας από τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βάζουν στο παιχνίδι της αποτυχίας τους ακόμη και το μεγαλύτερο επίτευγμα της Μεταπολιτευτικής Περιόδου: την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια που πέτυχε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Και σίγουρα, ακόμα και οι ημέρες που επέλεξε η κυβέρνηση να κάνει όλα αυτά τα περίεργα, ακατανόητα και επικίνδυνα, συμπίπτουν με την Επέτειο της υπογραφής της προσχώρησης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
politis-gr.com