https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 26, 2011

Είναι καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή; Γιατί;

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ:


συνεχεια......


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ.....
ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΗ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΑ.

ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ!!!!!!!Είναι καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή; Γιατί;


Για να μη σας δουλεύει κανείς δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση στο ερώτημα αυτό. Δεν ξανάγινε, δεν υπάρχει εμπειρία, ούτε φτάσαμε σε σημείο να προβλέπουμε με τόση ακρίβεια το μέλλον. Η τίμια απάντηση στην ερώτηση είναι απλά: "δεν ξέρω". Όλα τα άλλα είναι υποθέσεις.
Ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Δούκας πάντως, θεωρεί "καταστροφικό το σενάριο επιστροφής στη δραχμή". Δείτε γιατί:

Η συζήτηση και το.....
‘εκβιαστικό’ δίλημμα για επάνοδο στη δραχμή είναι αδιανότητη και αυτοκαταστροφική για τη Πατρίδα μας.
Διότι:
1. Θα αποτελούσε αποδοχή ότι εμείς οι Έλληνες αποτύχαμε πλήρως, ότι είμαστε ανίκανοι να ανταγωνισθούμε και πέφτουμε στη Γ’ Εθνική Ευρώπης.
2. Η ‘Νέα Δραχμή’, αναγκαστικά θα ήταν εξαιρετικά υποτιμημέμη για να μπορούσε να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών. Αλλά ποτέ η υποτίμηση δεν είχε ουσιαστικά μεσο-πρόθεσμα αποτελέσματα. Οδηγούσε σε φαύλο κύκλο πληθωρισμού, φόβο για νέα υποτίμηση, έξοδο κεφαλαίων και τελικά σε νέα υποτίμηση.
3. Το τεράστιο χρέος μας σε ευρώ θα έπρεπε να αποπληρωθεί με υποτιμημένες δραχμές. Σαν συνέπεια το χρέος μας θα ανέβαινε τουλάχιστον στο 250% του ΑΕΠ!
4. Όλοι οι πολίτες που είχαν καταθέσεις και επενδύσεις στη χώρα μας θα κοίταζαν να αποφύγουν τις ζημιές από την επάνοδο στη Δραχμή και θα έβγαζαν έγκαιρα τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομικής δραστηριότητας!

Όσοι και όσες τροφοδοτούνε τέτοια σενάρια και συντηρούν αυτό το καταστροφικό σύνδρομο, πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους

http://taxalia.blogspot.com


Θορυβήθηκε το ΔΝΤ από τις χθεσινές διαδηλώσεις των "αγανακτισμένων"


Αυτό μεταφέρει μέσω twitter ο Μιχάλης Ιγνατίου...


http://paspartoy.blogspot.com
.Hurriyet: Προαναγγελία ελληνοτουρκικής συμφωνίας!


Η γνωστή τουρκική εφημερίδα έχει αναρτήσει στον διαδικτυακό της κόμβο ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα αφορά το Αιγαίο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συμφωνία προωθείται στο πλαίσιο των μυστικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό. Οι συνομιλίες φέρονται να βαίνουν καλώς, έχουν φθάσει ένα «πολλά υποσχόμενο επίπεδο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, και.....
οι δυο πλευρές έχουν προσεγγίσει σε πολλά ζητήματα, με αποτέλεσμα οι πηγές της εφημερίδας επί της ουσίας να προαναγγέλλουν ελληνοτουρκική συμφωνία.

Από ελληνικής πλευράς τις συνομιλίες διεξάγει ο πρέσβης και πρώην διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παύλος Αποστολίδης, και από τουρκική πλευράς ο Φεριντούν Σινιρλίογλου, υφυπουργός Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι στη συμφωνία περιλαμβάνονται τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου.

http://www.defence-point.gr