https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 19, 2011

ΒΙΤΤΟΡΙΟ ΣΓΚΑΡΜΠΙ ΚΑΙ ΟΛΙΒΙΕΡΟ ΤΟΣΚΑΝΙ ΕΝΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

Νίκησαν τον μαφιόζο πολιτικό

Ο Ιταλός φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι
Την δράση ενός συνεργάτη της μαφίας και πρώην βουλευτή,  αποκάλυψε ο διάσημος φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι.

Ο λόγος για την «μάστιγα του Τράπανι», τον Σικελό πρώην βουλευτή της (πρώην) Χριστιανικής Δημοκρατίας Τζιουζέππε Τζιαμμαρινάρο, ο οποίος εδώ και χρόνια τελεί υπό ειδική επιτήρηση, ενώ χθες κατασχέθηκαν περιουσιακά του στοιχεία ύψους 35 εκ ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μαφιόζος πολιτικός στήριξε την υποψηφιότητα του διάσημου παρουσιαστή της τηλεόρασης Βιττόριο Σγκάρμπι ως δημάρχου της πόλης Σαλέμι και όταν αυτός εξελέγη, ο Τζιαμμαρινάρο επιχείρησε να θέσει υπό τον έλεγχό του την λειτουργία της πόλης, παίρνοντας μέρος στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, χωρίς να έχει οποιοδήποτε αξίωμα.

Για αρκετό διάστημα μοίραζε δημόσια έργα και αξιώματα σε αιρετούς. Έως ότου, ο διάσημος φωτογράφος Ολιβιέρο Τοσκάνι, πρώην δημοτικός σύμβουλος της πόλης, αποφάσισε να τον καταγγείλει στην εισαγγελία του Παλέρμο, που ήδη ερευνούσε ανώνυμες απειλές κατά του δημάρχου Σγκάρμπι, ο οποίος είχε αποφασίσει να απογαλακτιστεί από τον «υποστηρικτή» του, όταν συνειδητοποίησε περί τίνος επρόκειτο.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Τζιαμμαρινάρο προσπάθησε να τον πείσει να παραχωρήσει έκταση εξήντα εκταρίων που είχε κατασχεθεί από τον έμπορο ναρκωτικών Σαλβατόρε Μιτσέλι, σε έναν φίλο του – αν και το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει να δοθεί η έκταση στην οργάνωση «Αντιμάφια Λίμπερα» (Ελεύθερη Οργάνωση Κατά της Μαφίας)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ρόλος του Τζιαμμαρινάρο είχε αποκαλυφθεί από το 1990, δικάστηκε πολλές φορές, έβγαινε πάντα με εγγύηση που πλήρωναν, όπως αποδεικνύεται τώρα, άνθρωποι της μαφίας και συνέχιζε την δράση του, ελέω ομερτά,  μέχρι την ώρα που δύο διασημότητες, ο Σγκάρμπι και ο Τοσκάνι αποφάσισαν να τον θέσουν για τα καλά εκτός μάχης.

Η οικονομική αστυνομία του Τράπανι κατέσχε όλη του την ακίνητη περιουσία, καθώς και τα χρήματα που είχε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.