https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, May 27, 2011

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα των "αγανακτισμένων" και στο Μεσολόγγι
Ιδιαίτερα ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί η προσέλευση του κόσμου στο κάλεσμα για συγκέντρωση στην...κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου στο πλαίσιο του ακηδεμόνευτου κινήματος των «αγανακτισμένων» όπως αναφέρεται αυτό το κύμα αντίδρασης στην ασκούμενη οικονομική πολιτική.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει «προετοιμασία» της αποψινής διαμαρτυρίας και το κάλεσμα κοινοποιήθηκε μόνο μέσω διαδικτύου η προσέλευση του κόσμου κρίνεται αυθόρμητη ενώ εντυπωσιακή είναι η παρουσία των νέων της πόλης.
http://messolonghinews.blogspot.com

Πληθαίνουν οι αγανακτισμένοι της Ηγουμενίτσας!

Δεκαδες ατομα διαμαρτυρονται μετα μουσικης στην πλατεια της Ηγουμενιτσας.
http://892fm.blogspot.com

Αγανακτισμένοι Αλεξανδρούπολης

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Παρασκευή 27/5, στην πλατεία του φάρου. Συνεχίζουμε δυνατά και σήμερα Σάββατο από τις 6 το απόγευμα!


Η κοινωνία των πολιτών επιτέλους αυτοοργανώνεται

Από το πρωί της Τετάρτης είχα περιέργεια πόσοι θα αποφάσιζαν να αφήσουν την βολή τους και να κατέβουν στο Σύνταγμα ή στον Λευκό Πύργο. Αν και ο αυτοχαρακτηρισμός των διοργανωτών ως "Αγανακτισμένοι" δεν νομίζω ότι είναι και ο πιο επιτυχημένος, η προτροπή τους να αντιδράσουμε επιτέλους ήταν επιτακτική ανάγκη.
Πολλοί έσπευσαν να γκρινιάξουν ότι δήθεν αντιγράφουμε τους Ισπανούς. Ε, και; Σημασία δεν έχει ποιος έχει το ...πνευματικό δικαίωμα της μορφής των αντιδράσεων, αλλά ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπήρξε ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ της κοινωνίας των πολιτών. 
Το απόγευμα λοιπόν της Τετάρτης βρέθηκα και εγώ μαζί με πολλά εκλεκτά μέλη και φίλους της Μυστήριας Ομάδας, έξω από την Βουλή. Το θέαμα 50.000 ανθρώπων όλων των τάξεων και από όλους τους πολιτικούς χώρους ήταν πράγματι ανέλπιστο. Οικογένειες με τα παιδάκια τους, περισσότερο ηλικιωμένοι, νεολαίοι, ήταν όλοι εκεί. Και μην σας φαίνεται υπερβολικός ο αριθμός που αναφέρω, καθώς, καίτοι οι περισσότεροι δεν έμεναν πάνω από μία ώρα, το Σύνταγμα ήταν για ώρες ασφυκτικά γεμάτο. Έτσι, όσος κόσμος έφευγε, άλλο τόσος ερχόταν. Επίσης, επιτρέψτε μου να έχω ιδία άποψη ως παλιός συγκεντρωσιάρχης...
Το ελπιδοφόρο όμως ήταν ότι ήλθαν πολίτες όλων των ιδεολογικών χώρων. Δεν ήταν δηλαδή εκεί μόνο οι συνήθεις Συριζαίοι που αρέσκονται σε ανάλογα "καλαμπούρια". Άλλωστε, αν η συγκέντρωση ήταν υπό την καθοδήγηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος δεν θα ήταν πάνω από 3-4.000, και στο τέλος θα συμμετείχαν στο "πάρτι" και οι συνήθεις γνωστοί - άγνωστοι...
Επίσης δεν πρέπει να ήταν και πολλοί ΚουΚουΈδες, αφού είναι ιστορικά γνωστό πόσο απεχθάνονται στο Κόμμα την αυτοοργάνωση και τις αυθόρμητες εκδηλώσεις του λαού...
Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν κάποιο απτό αποτέλεσμα. Ίσως, αυτή τη στιγμή δεν έχει και πολύ σημασία. Το πλέον σημαντικό ήταν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλη την Ελλάδα αυτοοργανώθηκαν και αντέδρασαν μαζικά και κυρίως ειρηνικά. 
Από το να κάθονταν στον καναπέ τους και να περίμεναν στωικά να τους ..., η αντίδρασή τους ήταν υγιής και σίγουρα πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.
Μακάρι να έχει συνέχεια και κυρίως μαζικότητα.
Υ.Γ. Την ώρα που έγραφα αυτό το άρθρο, δεν είχε ακόμη τελειώσει η συνάντηση των πολιτικών ηγετών. Οπότε οψόμεθα...

Οι αγανακτισμένοι της Χαλκίδας – 27 Μαΐου 2011


Η Χαλκίδα σιγά σιγά ξυπνά ! Οι αγανακτισμένοι βγαίνουν από τα σπίτια τους , παίρνουν τις σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά τους και δίνουν το παρόν!

http://christostzimasmd.files.wordpress.com

Αγρίνιο - κάθε μέρα και πιο πολλοί!


Κόσμος πολύς και σήμερα, με τη νεολαία να δίνει το στίγμα με τα συνθήματά της!