https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, May 23, 2011

Ο νέος ηγέτης της αλ Κάιντα συνδέεται με τη δολοφονία δημοσιογράφου


 Ο Ντάνιελ Περλ αποκεφαλίστηκε το 2002

Αμερικανοί ερευνητές αναφέρουν σε έκθεσή τους ότι ο Αιγύπτιος που διορίστηκε πρόσφατα προσωρινός ηγέτης της Αλ Κάιντα, Σάιφ Αλ Άντελ, συνδέεται με τη δολοφονία του αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ στο Πακιστάν το 2002.

Ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal απήχθη τον Ιανουάριο του 2002 στο Καράτσι ενώ ερευνούσε σχετικά με θέμα για τους ισλαμιστές μαχητές και αποκεφαλίστηκε αργότερα.

Τα πορίσματα των ερευνητών της υπόθεσης Περλ αποκαλύπτουν ότι ο αλ Άντελ είχε συζητήσει σχετικά με την απαγωγή του Περλ με τον Χάλεντ Σέιχ Μοχάμαντ, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

«Ο Χάλεντ Σέιχ Μοχάμαντ δήλωσε στο FBI ότι σε όλη αυτήν την ιστορία της απαγωγής τον έβαλε υψηλόβαθμο ηγετικό στέλεχος από τους κύκλους της Αλ Κάιντα, ένας Αιγύπτιος που ονομάζεται Σάιφ αλ Άντελ, ο οποίος του είπε να καταστήσει την απαγωγή αυτή επιχείρηση της Αλ Κάιντα», αναφέρουν οι ερευνητές στην έκθεσή τους, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο.



Την έρευνα αυτή για την υπόθεση Περλ πραγματοποιούν ακαδημαϊκοί της δημοσιογραφίας και φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν στις ΗΠΑ.

Ο συσχετισμός του ονόματος του Αλ Άντελ με το φόνο του Περλ δείχνει τους μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ της Αλ Κάιντα και των πακιστανών μαχητών.

Ο Περλ έπεσε στα χέρια της Αλ Κάιντα μετά την απαγωγή του από πακιστανούς μαχητές.



Ο Αλ Άντελ έμαθε για τον Περλ και πλησίασε τον Μοχάμαντ για να τον πάρει αυτός από τους πακιστανούς μαχητές. «Αυτός (ο Αλ Άντελ) πίστευε ότι ήταν μια ευκαιρία», δήλωσε ο Μοχάμαντ σε πράκτορες του FBI, σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας.

«Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε, είπε. Είπε ότι ήθελε να εξασφαλίσει ότι θα ήταν υπόθεση της Αλ Κάιντα», σημείωσε επίσης ο Μοχάμαντ, ο οποίος συνελήφθη στο Πακιστάν το 2003 και μεταφέρθηκε στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο. Ο Μοχάμαντ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε αποκεφαλίσει τον Περλ.

Ο Μοχάμαντ υπογράμμισε επίσης προς τους πράκτορες του FBI ότι αρχικά ο ίδιος δεν είχε ιδέα για την απαγωγή και επίσης ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν φέρεται ότι εξοργίστηκε από την ωμή δολοφονία του Περλ, καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης.