https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 26, 2011

Το σύνθημα που άκουσαν μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ!


Ζητάμε να «ξυπνήσει ολόκληρη η Ευρώπη» και σε καμιά περίπτωση «δεν κάνουμε ησυχία για… να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες», δηλώνουν ...
στην «Ε» μέλη του κινήματος «15 Μ», που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις στην Ισπανία, αλλά και δημοσιογράφοι της «El Pais», διαψεύδοντας αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι με εμπνευσμένα συνθήματα οι Ισπανοί χλευάζουν την ελληνική απάθεια στην πολιτική κρίση.

Αντιθέτως, φαίνεται ότι η Ελλάδα μάλλον… εμπνέει τους Ισπανούς, καθώς στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης ακούγεται το σύνθημα: «Γάλλοι και Ελληνες μάχονται, οι Ισπανοί κερδίζουν στο ποδόσφαιρο».

Για το κεντρικό τους σύνθημα «Pueblos de Europa – Levantaos», μέλη του «15 Μ» (από την 15η Μαΐου), υποστηρίζουν ότι είναι η ισπανική εκδοχή του «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε», που είδαν σε ελληνικά πανό στην Ακρόπολη.

«Γιατί να λέμε κάτι τέτοιο για τους Ελληνες; Τα προβλήματά σας είναι και δικά μας προβλήματα. Εμείς τους θέλουμε μαζί μας, γιατί ζητάμε αληθινή δημοκρατία και ζητάμε να κινητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη για να πετύχουμε κάτι σπουδαίο, κάτι μεγάλο», μας λέει η Μπεατρίτσε Πέρες, φοιτήτρια και μέλος του κινήματος «15 Μ» που μας μιλά ενώ βρίσκεται στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Το «σύνθημα»

«Ποτέ δεν ακούσαμε το σύνθημα «Κάντε ησυχία… να μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες από τους διαδηλωτές»», λέει στην «Ε» ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Νέλσον της «El Pais», που καλύπτει εθνικά θέματα και τις διαδηλώσεις στη Μαδρίτη.

Και εξηγεί: «Ούτε εγώ ούτε συνάδελφοί μου της «El Pais», που καλύπτουν τις διαδηλώσεις (και σε άλλες πόλεις) ακούσαμε τέτοιο σύνθημα, μαζικά τουλάχιστον. Προφανώς και δεν μπορούμε να απορρίψουμε την περίπτωση να το φώναξε… ένας διαδηλωτής, αλλά να ξέρετε ότι τίποτε σχετικό δεν αναφέρεται στα ισπανικά ΜΜΕ».

Ο 35χρονος μαδριλένος Χάιμε Τολεδάνο, που εργάζεται ως βοηθός παραγωγού σε σίριαλ για την ισπανική τηλεόραση, υποστηρίζει ότι οι διαδηλωτές εάν τα βάζουν με κάποιον είναι με τις κυβερνήσεις και την απληστία και όχι τους γείτονες λαούς. «Δεν υπήρχε σύνθημα για τους Ελληνες», λέει στην «Ε» και για να… είναι κατοχυρωμένος μάς δίνει και την ιστοσελίδα http://www.democraciarealya.es/?page_id=356, στην οποία αναφέρονται δεκάδες συνθήματα των διαδηλωτών, αλλά κανένα για «Ελληνες που κοιμούνται»….