https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Thursday, May 26, 2011

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα


Σήμερα, ή μάλλον χτες (γιατί έχει περάσει και η ώρα) 25 Μαϊου του 2011, έγινε μία τεράστια συγκέντρωση έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα.
Γύρω στα 50000 άτομα βρέθηκαν από τις 6 το απόγευμα μέχρι και το βράδυ και αρκετοί παραμένουν ακόμα εκεί.

Πρόκειται για μία συγκέντρωση που δεν οργανώθηκε από κανένα "αρχηγό", κανέναν συνδικαλιστή και γενικότερα κανέναν που να θεωρείται "μεγάλη προσωπικότητα". Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η συγκέντρωση ήταν μια ιδέα κάποιων που βλέποντας τους Ισπανούς να κάνουν ανάλογη συγκέντρωση και να έχουν πανό που να λέει "κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες", μπήκαν στην διαδικασία να "απαντήσουν" στους Ισπανούς με ανάλογη συγκέντρωση.

Πράγματι, η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν εντυπωσιακή από άποψη πλήθους, αλλά και από άποψη ουσίας και ποιότητας. Δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο και δεν υπήρξε κανένα πανό που να παραπέμπει σε κόμμα ή παράταξη. Αυτά που υπήρξαν ήταν διάφορα συνθήματα, υβριστικά και μη, κατά της βουλής και του μνημονίου και επίσης συνθήματα υπέρ της αληθινής δημοκρατίας.

Δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτό, όμως εμένα προσωπικά μου βγάζει αισιοδοξία. Μου βγάζει αισιοδοξία γιατί είναι η πρώτη φορά που καταφέραμε και οργανώσαμε κάτι χωρίς καθοδηγητή! Σηκωθήκαμε από τους καναπέδες μας μόνοι μας. Πολύ σημαντικό αυτό. Απλώς κάναμε χρήση της δυνατότητας που μας προσφέρει το ίντερνετ να οργανωθούμε μόνοι μας μέσω μίας απλής σελίδας στο facebook.

Στην ουσία αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι αρχίζουν να παίρνουν χαμπάρι πως δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα σε αυτό το σύστημα που να δικαιολογεί την λέξη "δημοκρατία". Σιγά σιγά πέφτουν οι μάσκες και όσοι θεωρούν λάθος την δημοκρατία επειδή βλέπουν τα χάλια του παρόντος συστήματος, ας το ξανασκεφτούν για το κατά πόσο είναι δημοκρατία αυτό που βιώνουμε.

Για μένα αυτή η μέρα μπορεί να είναι η αρχή του γκρεμίσματος μιας σειράς από προκαταλήψεις που έκαναν τον κόσμο να αμφιβάλλει για το αν μπορεί να κάνει κάτι μόνος του, χωρίς κάποιον να βάζει πλάτες γι' αυτόν. Ας σταματήσουμε λοιπόν όλοι να ζητάμε από άλλους να μας υπερασπιστούν. ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που πρέπει να βγούμε μπροστά. Όσο ζητάμε καθοδήγηση από άλλους, αυτοί σίγουρα στη πορεία θα μετατραπούν σε νταβατζήδες μας. Οπότε από δω και πέρα μόνοι μας. Μόνο έτσι μπορεί να βγει τίποτα...

Δεν ξέρω κατά πόσο ίδρωσε το αυτάκι των άθλιων υποκειμένων εντός της βουλής, όμως σίγουρα θα ιδρώσει για τα καλά αν δείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ αποφασιστικότητα και πίστη σε αυτό που κάνουμε. Να μείνουμε εκεί μέχρι να πέσει το κωλοσύστημά τους!

Χτες λοιπόν έγινε κάτι σπουδαίο. Αποδείξαμε πως το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου χωρίς χρώματα, ταμπέλες, κόμματα, οργανώσεις και καθοδηγητές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ. Αποδείξαμε ότι μπορούμε! Το επόμενο βήμα είναι να κρατήσουμε όσο χρειαστεί. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, θέλω να πιστεύω λοιπόν πως συνεχίζεται και θα δούμε και άλλα επεισόδια. Θα έχουμε λοιπόν να πούμε περισσότερα στο (άμεσο ελπίζω) μέλλον....

ΥΓ: Δεν βλέπω τηλεόραση, οπότε δεν έχω εικόνα για το τι έδειξε περί του θέματος και κατά πόσο πρόβαλε την συγκέντρωση. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πει κάποιος που παρακολούθησε την TV τι είδε. Γιατί αν δεν προβλήθηκε εντόνως στην τηλεόραση, τότε σκεφτείτε πόσο μπορεί να απέχουν αυτά που βλέπουμε στην TV με αυτά που πραγματικά συμβαίνουν στον τόπο μας και για τα οποία θα έπρεπε να ενημερωνόμαστε. Και όλο αυτό το λέω ακριβώς επειδή η συγκεκριμένη συγκέντρωση κανονίστηκε μέσω ίντερνετ. Μέσω ενός μέσου το οποίο στην τηλεόραση προβάλουν ως αναξιό! πιστο τρόπο ενημέρωσης...
http://paulkap12.blogspot.com