https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, April 22, 2011

Pokémon Black/White

Οι τίτλοι της σειράς Pokémon φαίνεται να συνοδεύουν κάθε φορητό σύστημα της Nintendo, από τις πρώτες παραγωγές Blue και Red του αρχικού Game Boy μέχρι και σήμερα. Η εταιρία κυκλοφόρησε φέτος τις δύο νέες εκδόσεις -ίσως τις τελευταίες για το Nintendo DS- Pokémon Black και White, οι οποίες φαίνεται να κρύβουν όλα τα στοιχεία που λατρέψαμε μέσα στα χρόνια σε συνδυασμό με νέες «πινελιές» που τις κάνουν καλύτερες από ποτέ. Οι δύο νέες εκδόσεις της σειράς φαίνεται πως μπορούν να προσφέρουν κάτι για όλους, είτε για τους νέους παίκτες, είτε για όσους έχουν μεγαλώσει με τα δημοφιλή pocket monsters. 

Pokémon Black/White Image 01


Η Game Freak αποφάσισε να προσφέρει μία ιστορία που είναι ίσως λιγάκι «ριψοκίνδυνη». Η ομάδαTeam Plasma θεωρεί πως τα pocket monsters δεν είναι ευτυχισμένα με τους εκπαιδευτές τους και πως ο εγκλωβισμός τους μέσα στις Pokéballs τα κάνει να ζουν μία μίζερη ζωή. Ως νέοι εκπαιδευτές  που μόλις ξεκινούν το ταξίδι τους, οι παίκτες θα πρέπει να αποδείξουν πόσο καλά ζουν τα Pokémon μαζί με τους εκπαιδευτές τους, νικώντας τον αρχηγό της Team Plasma, ο οποίος ακούει στο όνομα Ν, καθώς και τους Seven Sages που κρύβονται πίσω από τις δράσεις της ομάδας. Όμως, όπως σε κάθε τίτλο της σειράς, ο κύριος στόχος παραμένει η κατάκτηση του Pokémon League και η συμπλήρωση του Pokédex. Ξεκινώντας το ταξίδι με μόνο ένα Pokémon, οι παίκτες θα πρέπει να δυναμώνουν όλο και περισσότερο τα level των πλασμάτων τους, καθώς επίσης και να πιάνουν νέα. 

Pokémon Black/White Image 02

Η περιπλάνηση για την ολοκλήρωση της κύριας ιστορίας διαρκεί πάνω από 40 ώρες, αλλά η διαφορά στις Black και White εκδόσεις είναι το πόσο το όλο ταξίδι δένει με την ιστορία, έχοντας συνήθως μια αποστολή να εκπληρωθεί πριν την διεκδίκηση κάποιου εμβλήματος. Τα εμβλήματα στον αριθμό είναι οκτώ και μόνο με αυτά επιτρέπεται η είσοδος στο Pokémon League. Οι νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν αρκετά από τις υπόλοιπες, τόσο από πλευράς ιστορίας όσο και από την ποιότητα που παρέχουν. Νέα Pokémon σε συνδυασμό με όλα τα παλιά που λατρέψαμε στο πέρασμα των χρόνων κάνουν την συμπλήρωση του Pokédex απαραίτητη. To online επίσης έχει διαφοροποιηθεί δραματικά, με το λανσάρισμα του προγράμματος C-Gear, το οποίο εντοπίζει κοντινούς αντιπάλους, κάνει εφικτές τις μάχες, το chat αλλά και την ανταλλαγή μεταξύ φίλων μέσω της WiFi συνδεσιμότητας του φορητού.

Pokémon Black/White Image 03

Το εύρος των επιλογών που παρέχεται στους παίκτες φαντάζει ιδανικό, καθώς εκτός από τις ήδη γνωστές μάχες ενός εναντίον ενός ή δύο εναντίον δύο, υπάρχει και η επιλογή για μάχες τριών εναντίων τριών Pokémon, κάτι που δουλεύει πολύ καλύτερα από όσο περιμέναμε. Τα στοιχεία που πραγματικά κάνουν τις Pokémon Black και White να αξίζουν την αγορά τους είναι πολλά. Όλα τα νέα Pokémon είναι εξαιρετικά, ενώ η εμφάνιση των παλαιών δίνει την ευκαιρία στους fans να αναπολήσουν τις καλές εποχές των αρχικών εκδόσεων. Η ιστορία επίσης είναι αρκετά καλή, όμως ο τίτλος φαίνεται να καθοδηγεί τους παίκτες παίρνοντάς τους από το χέρι, καθώς σχεδόν σε κάθε δρόμο συναντούν κάποιον που θα μιλάει για την ομάδα Team Plasma και τα σχέδια της, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως το Pokémon League μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Επίσης, σε αρκετά σημεία η εμφάνιση των Pokémon γίνεται τόσο συχνή που θα οδηγήσει τους περισσότερους στην συνεχιζόμενη επιλογή του run.

Όσον αφορά στον οπτικό τομέα, οι Pokémon Black και White προσφέρουν αρκετά νέα στοιχεία, όχι όμως όσα θα περιμέναμε. Το τρισδιάστατο περιβάλλον, το βελτιωμένο animation και τα καλοδουλεμένα cut-scenes, είτε με 3D μοντέλα είτε με ένα νέο κόμικ στιλ φαντάζουν ιδανικές προσθήκες και κάτι που σίγουρα έλειπε. Όμως, τα λάθη του παρελθόντος φαίνεται να μαστίζουν ακόμα το franchise. Τα pixels των Pokémon (και ειδικά αυτών που έχει ο παίκτης στην κατοχή του) βγάζουν μάτι στις μάχες. Ο τρισδιάστατος σχεδιασμός του κόσμου προσφέρει μια άλλη μαγεία στην ατμόσφαιρα, ωστόσο είναι πολύ λίγες οι περιοχές που τον εκμεταλλεύεται.

Pokémon Black/White Image 04

Ο ήχος από την άλλη είναι απλά άψογος. Όλα τα θέματα που έχουμε αγαπήσει μέχρι σήμερα, μαζί με μερικά νέα κρατούν ζωντανό το πνεύμα των Pokémon, προσφέροντας μία αυθεντική ακουστική εμπειρία. Ο έλεγχος παραμένει και αυτός κλασικός, με τις κινήσεις εντός μάχης να εμφανίζονται στην οθόνη αφής του DS, ενώ η ίδια η μάχη λαμβάνει χώρα στην πάνω οθόνη. Οι παίκτες έχουν την ευκαιρία είτε να διαλέγουν τις κινήσεις με τα πλήκτρα, είτε κατευθείαν αγγίζοντας στην οθόνη αφήςτην ανάλογη επιλογή. Οι επιλογές που παρέχονται δεν ξεφεύγουν κατά πολύ από αυτές του παρελθόντος. Οι παίκτες μπορούν να ξεκινήσουν μία νέα περιπέτεια, είτε να συνεχίσουν αυτήν που άφησαν στην μέση. Δυστυχώς όμως δεν είναι δυνατό το ξεκίνημα ενός νέο session, χωρίς να διαγραφεί το save ενός προηγούμενου. 

Pokémon Black/White Image 05

Στο online κομμάτι υπάρχει η επιλογή για ανταλλαγή, για chat, για μάχες με έως τρία Pokémon για τον κάθε παίκτη, αλλά και η επιλογή για λήψη κάποιου δώρου μέσω WiFi. Το μοναδικό δώρο που παρέχεται μέχρι στιγμής για τους παίκτες της Ευρώπης είναι το Liberty Pass, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για την διεκδίκηση του θρυλικού Pokémon Victini. Ακόμα όμως και μετά τον τερματισμό της κύριας ιστορίας, το ταξίδι συνεχίζεται. Νέες περιοχές ανοίγονται, ενώ η αναζήτηση των θρυλικών Pokémon ξεκινάει. Επίσης, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται, καθώς η αστυνομία βρίσκεται στην έρευνα για την εύρεση των Seven Sages και οι παίκτες μπορούν να διαλέξουν να βοηθήσουν στην αναζήτηση αυτή, καθώς κάθε ένας βρίσκεται σε διαφορετική περιοχή και η ανταμοιβή που προσφέρουν είναι μεγάλη. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της κύριας ιστορίας κάνουν την εμφάνισή τους και σχεδόν όλα τα αρχικά Pokémon, στοιχείο που από μόνο του αποτελεί πόλος έλξης για να μην σταματήσει το ταξίδι.

Pokémon Black/White Image 06

Οι εκδόσεις Pokémon Black και White δείχνουν εξαιρετικές, ωστόσο δεν στερούνται ορισμένων λαθών του παρελθόντος που δείχνουν να τις ακολουθούν. Οι νέες προσθήκες δίνουν έναν νέο αέρα στην σειρά, ενώ η εμφάνιση Pokémon των περασμένων εκδόσεων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Συνολικά, πρόκειται για τις καλύτερες εκδόσεις μέχρι σήμερα και σίγουρα τα επιπρόσθετα στοιχεία που βλέπουμε δείχνουν πως η σειρά συνεχίζει να βαδίζει στο σωστό μονοπάτι.