https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJvaEY_xA9P4w0pNB4u5WjtbGLfKIv0q4VkXF1P3D3Z-L6z5RpOPg2k5XzZ4SW8aXYLTtz9rqwMWUqHMp2kOtrIZvazEt6GU_LEVqRI6bYPLCHJQvQuqv4RNRpbogTvDZFXkwOvP0NtRs/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Monday, April 11, 2011

Διατηρείστε το freddo cappuccino ή espresso παγωμένο χωρίς να λιώνουν γρήγορα τα παγάκια.



 

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι το freddo cappuccino ή το espresso, όταν είναι σε πλαστικό ποτήρι ο πάγος διατηρείται περισσότερο από το γυάλινο και αν δεν το έχετε παρατηρήσει.... 
παρατηρήστε το στο επόμενο που θα πιείτε.





Οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγουμε πολλές φορές να πιούμε freddo για ακριβώς αυτό το λόγο, επειδή λιώνουν τα παγάκια αμέσως. Ακόμα και όσοι από εσάς έχετε καφετιέρα στο σπίτι που φτιάχνει καπουτσίνο ή εσπρέσο, το φτιάχνετε μόνο το χειμώνα επειδή τότε πίνεται ζεστός ο καφές.


Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να διατηρηθεί παγωμένος ο καφές ακόμα και σε γυάλινο ποτήρι είναι ο εξής: την ώρα που πέφτει ζεστός ο καφές από τη μηχανή αντί να βάλετε φλυτζάνια ή άλλα μεταλλικά ή γυάλινα ποτήρια, επιλέξτε ένα πλαστικό ποτήρι το οποίο αφού έχετε βάλει μπόλικο πάγο μετά το μεταφέρετε κατευθείαν σε γυάλινο ποτήρι.