https://4.bp.blogspot.com/-776heEvjeJI/VpfilIweC0I/AAAAAAACBWc/_q4E-nZ5axI/s246/The_biggest_Greek_flag_in_the_World_720p_-Segment_.gif

Friday, April 29, 2011

Σαμπάνια απ' το έκτο ευρωπαϊκό!


Ντρου Νίκολας: «Έχουμε την ίδια δίψα»

Ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη, ο Νεοϋουρκέζος μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Ντρου Νίκολας, μίλησε για όλους και για όλα λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το Final Four της Βαρκελώνης.

Ο 30χρονος γκαρντ που πήγε στην ομάδα του Ζοτς το 2009 και με την άμυνά του έδωσε στους «πράσινους» το πέμπτο Ευρωπαϊκό, μίλησε στο BHMagazino και τόνισε ότι αισθάνεται πως διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του και πως είναι αποφασισμένος να «καρφιτσώσει» στη φανέλα του το 6ο αστέρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η πρώτη φορά λένε, είναι πάντα και πιο γλυκιά. Μετά την κατάκτηση της κορυφής στο Βερολίνο, πως έχετε φανταστεί το ταξίδι στην Βαρκελώνη;

Αν κρίνουμε με βάση προ διετίας εμπειρία στο Βερολίνο, είμαι σίγουρος ότι και στο Final Four, θα υπάρχει η ίδια δίψα και η ίδια αγωνία για τους αγώνες. Γνωρίζοντας πόσο εξαιρετικό είναι να κατακτάς την κορυφή της Ευρώπης, σε κάνει ακόμη πιο αποφασισμένο να διεκδικήσεις και τις φετινές πιθανότητες σου. Δεν έχουν ισχύ επιχειρήματα τύπου, αφού κατακτήσαμε ένα τρόπαιο. Για μένα πρέπει να διεκδικείς όσο το δυνατόν περισσότερα τρόπαια γίνεται. Άλλωστε, η καριέρα του αθλητή που κάνει πρωταθλητισμό είναι εξαιρετικά σύντομη.

Βρίσκεστε στην τρίτη χρονιά σας στον Παναθηναϊκό. Έχετε βελτιωθεί ως παίκτης;


Φυσικά. Αισθάνομαι ότι τώρα μπαίνω στην καλύτερη φάση της καριέρας μου, Είναι σίγουρα πού καλύτερος παίκτης, έχω μάθει πολλά από τον Ομπράντοβιτς, έχω γίνει εξυπνότερος και "διαβάζω" καλύτερα το παιχνίδι. Θεωρώ ότι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την πρώτη χρονιά μου στον Παναθηναϊκό.

Την αντίπαλο σας την Σιένα, πρέπει να την γνωρίζετε καλά , δεδομένου ότι χτίσατε το όνομα σας στην Ιταλία, τι γνώμη έχεις για την ιταλική ομάδα;

Όντως, την γνωρίζω καλά, Μην ξεχνάτε ότι την είχαμε αντιμετωπίσει και με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ της περιόδου 2008-09 στον δρόμο προς το φάιναλ Φορ. Είναι μια ομάδα με ισχυρή προσωπικότητα, διαθέτει σκληρό προφίλ και η μεγαλύτερης της αρετή είναι η άμυνα. Είναι αθλητική ομάδα και διαθέτει μεγάλα κορμιά , ειδικά στις θέσεις των γκαρντ, καθώς οι περισσότεροι είναι στα δύο μέτρα. Σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον ημιτελικός.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακηρύχθηκε για έκτη φορά καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα. Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

Ο τύπος είναι φοβερός αμυντικός και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι απίστευτη διάκριση για έναν αθλητή να κατακτά για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού στην Ευρωλίγκα. Μπράβο του. Ξέρετε όμως γιατί του αξίζουν όλα τα βραβεία που υπάρχουν στο μπάσκετ; Γιατί μέσα του δεν νοιάζεται για τις ατομικές διακρίσεις, παρά μόνο για το πως θα βοηθάει τους συμπαίκτες του και την ομάδα.΄Είναι τρομερό παιδί και δουλεύει πολύ σκληρά συνεχώς.

Κεφάλαιο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πόσο μεγάλη ασφάλεια αισθάνεται ένας παίκτης πηγαίνοντας να παίξει στο Φάιναλ Φορ με αυτόν ως προπονητή;


Θα το πως όπως το αισθάνομαι: Αν ήμουν υποχρεωμένος να στοιχημάτιζα σε έναν προπονητή, με τον οποίο θα επέλεγα να πάω στο Φάιναλ Φορ, αυτός θα ήταν ο Ομπράντοβιτς. Πιστεύω ότι είναι ο κορυφαίος στο είδος του, έτσι απλά. Όχι μόνο στην τακτική, αλλά και στο ανθρώπινο κομμάτι . Το ότι έχει παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου τον βοηθάει να καταλαβαίνει τις αντιδράσεις των παικτών, τον τρόπο σκέψης τους. Του αρέσει να ακούει, να μελετάει τους παίκτες, να σκύβει στα προβλήματα τους. Είναι το τέλειο πακέτο.

Έχετε σκεφτεί ότι οι υπέρογκες αμοιβές στον αθλητισμό αποτελούν κοινωνικά πρόκληση; Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, για παράδειγμα, όπου ένας αθλητής αμείβεται πλουσιοπάροχα ενώ η χώρα αντιμετωπίζει μια τεράστια οικονομική κρίση και έχει προσφύγει στο ΔΝΤ.

Δεν σας κρύβω ότι μου είναι αρκετά δύσκολο όλο αυτό. Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, ακόμη και σε περιόδους που δεν υπήρχε αυ΄τη η κρίση, γιατί θα πρέπει εγώ να παίρνω 50 φορές περισσότερα από έναν δάσκαλο, που σε τελική ανάλυση ασκεί ένα λειτούργημα και έχει σημαντικότερο ρόλο στην κοινωνία, καθώς διαμορφώνει τους χαρακτήρες των παιδιών. Μου είναι πάντα δύσκολο να απαντήσω. Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι θα έπαιζα μπάσκετ ακόμη και αν δεν έβγαζα τα χρήματα που βγάζω τώρα.

πηγή: gazzetta